Open dag heemtuin De Wielenmaker

Nieuws
Heemtuin De Wielenmaker oogt nog fris na de droogte. (Foto: Peter Lassooij)
Heemtuin De Wielenmaker oogt nog fris na de droogte. (Foto: Peter Lassooij) rodi.nl

EGMOND-BINNEN - Heemtuin De Wielenmaker is zondag 19 augustus voor bezoekers geopend. Natuurlijk is de droogte van de afgelopen weken ook hier zichtbaar.
De amfibieënpoel is bijna opgedroogd: alleen op het diepste stukje staat nog water. Daar hebben alle groene en bruine kikkers zich verzameld om te overleven. De geel geworden hogere gedeelten herstellen zich altijd weer en volgend jaar bloeien daar misschien andere bloemen.
Een heemtuin is een natuurlijk systeem waar nooit wordt gesproeid. Het bloemrijke grasland is in het voorjaar gemaaid en staat er nu fris en groen bij. ’s Morgens is het nat van de dauw en vlinders doen zich te goed aan de druppeltjes. Er bloeit best nog veel, zoals kattenstaart, rolklaver, beemdooievaarsbek en watermunt.
Kom zondag 19 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur zelf kijken aan de Adelbertusweg 38. De natuurgidsen hebben een rondwandeling door de tuin uitgezet met informatiebordjes over de flora en fauna. Om 14.00 uur wandelen belangstellenden met een van de gidsen naar de duinen en de Adelbertusakker. Toegang gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.