Eerste hulp bij DigiD in Bergense bieb

  Nieuws

BERGEN - De overheid doet steeds meer via het internet en iedereen kan daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus van viif dagdelen: ‘Eerste hulp bij DigD, werken met de digitale overheid’. Graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zelf alle zaken regelen? Dan is deze cursus uiterst geschikt. De cursus start donderdagochtend 6 september in de bibliotheek in Bergen.
Deelnemers leren hoe handige informatie te vinden is en hoe iets aangevraagd moet worden. Bijvoorbeeld via de website van de gemeente of de Berichtenbox van de overheid. "Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar je DigiD: de digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken. Je maakt met een kleine groep deelnemers gebruik van computers van de bibliotheek. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en wij garanderen dat je privacy tijdens de cursus gewaarborgd is. De cursus is voor iedereen die al een beetje bekend is met het gebruik van internet en een e-mail adres heeft", legt een medewerker van de bibliotheek uit.

Wanneer en waar?

Belangstellenden komen vijf donderdagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur naar de cursusbijeenkomsten en kunnen eventueel tussendoor thuis, met behulp van het werkboek, oefenen. De eerste bijeenkomst is donderdag 6 september. De volgende cursusdagen zijn 13, 20, 27 september en 4 oktober. Deelname is gratis maar het benodigde werkboek kost € 10,00 (bij inschrijving te voldoen). De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1.
Aanmelden

Geïnteresseerd en zeker zijn van een plek? Dan graag aanmelden, dat kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de balie in de bibliotheek. Er kunnen maximaal zes mensen meedoen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Meer berichten