Twee boeiende lezingen in Witte Kerkje - Margriet Brandsma en Dick de Scally te gast

  Nieuws
Margriet Brandsma.
Margriet Brandsma. (rodi.nl)

GROET - In het Witte Kerkje in Groet staan 20 en 27 augustus de twee laatste lezingen van uitgeverij Conserve op de rol. Ze beginnen elk om 19.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden kan via info@conserve.nl. Er is muziek voor en na de lezingen.
Margriet Brandsma spreekt 20 augustus over Duitsland en bondskanselier Angela Merkel. Ook over haar nieuwe boek 'Ruhrgebied -van rook en vuur naar vertier en cultuur', dat ze maakt met fotograaf en cameraman Jeroen van Eijndhoven. Eerder publiceerde ze bij uitgeverij Conserve onder andere over Berlijn de boeken 'Waar is de Muur?' en 'Daar is de Muur'. Ze schreef een mooi verhaal over haar ouders die genoten van de Schoorlse duinen, bossen en zee voor het jubileumboek van Conserve 'Hier is zon, zee en zand', dat 21 oktober verschijnt. Singer-songwriter Bert van Baar, evenals Margriet afkomstig uit Sint Pancras, treedt op.
Dick de Scally vertelt 27 augustus over de historische romans van Hanny Alders (1946-2010), onder andere 'Non nobis' over de Tempeliers, de roman over de troubadour Marcabru, 'De volmaakte ketter' over de Katharen en 'De kopiist' over de Moren in Cordoba. De muzikale omlijsting komt van Hanny’s middeleeuwse muziekgroep Het Kaas- en Broodvolk: een gelegenheidsformatie bestaande uit Beatrice Alders, Els Gutter en Guus Wilbers.

Jubileum

Uitgeverij Conserve viert op 21 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur het 35-jarig bestaan in theater De Blinkerd in Schoorl. Daar wordt de zesde Eline van Haarenprijs uitgereikt en de boeken 'Hier is zon, zee en zand', 'Schrijvers over Bergen en Schoorl', 'Van Nicolaas Beets tot Adriaan van Dis', samengesteld door Conserve-uitgever Kees de Bakker, en het boek van Hans Visser: 'Wieteke van Dort - Kind van twee culturen - Schetsen uit een Nederlands-Indische familie' gepresenteerd. Wie erbij wil zijn kan zich voor 13 oktober opgeven via info@conserve.nl en de boeken alvast reserveren via www.conserve.nl. Ze kunnen dan op de jubileumdag meegenomen worden.

Meer berichten