Overheerlijk concept bij Cinebergen

  Nieuws
Juliet, Naked. (Foto: aangeleverd)
Juliet, Naked. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Deze week bij Cinebergen wordt een overheerlijk concept geïntroduceerd: iedere tweede zaterdag van de maand een verrukkelijke high tea voorafgaand aan de middagvoorstelling. Ditmaal in combinatie met de romantische filmadaptatie van de gelijknamige Nick Hornby roman Juliet, Naked. Ook zonder high tea te zien. Benzinho (Loveling) is een innemende film over het wel en wee van het gezin Ventura in het Braziliaanse Rio, dat de oudste zoon, een begenadigd handballer, naar het buitenland ziet vertrekken. Het gevoelige, maar ook levenslustige Figlia Mia gaat over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden tegen het beeldschone decor van een zonovergoten Sardinië. Op zondag 16 september is de film te zien inclusief nabespreking o.l.v. life-coach Ingeborg La Haye. En nogmaals het alom bejubelde Den skyldige (The Guilty) en de warme romantische komedie Book Club.

Benzinho (Loveling) (do 13 - 20:00 | di 18 - 14:30)
Misschien is het wat ongeorganiseerd, maar vrolijk, liefdevol en gelukkig is het gezin Ventura Santo in ieder geval wel. Alhoewel ze deel uitmaken van de middenklasse, barst hun huis uit zijn voegen en moet er ongeveer alles gerepareerd worden. Het huis staat dan ook symbool voor de problemen die Irene (Teles), de spil in het gezin, op haar bordje krijgt. Haar oudste zoon Fernando, een begenadigd handballer, zal naar Duitsland vertrekken omdat hij daar de kans van zijn leven krijgt. Een prachtige film die laat zien hoe ouders omgaan met het afscheid van hun kind en ons meeneemt in de poëzie van het alledaagse leven.
Figlia mia (vr 14 - 14:30 | zo 16 - 15:30 (incl. nabespreking) | wo 19 - 20:00)
Een bevreemdende ontmoeting met een blonde vrouw bij een strandfeest wordt door Tina, moeder van de 10-jarige Vittoria weggewuifd en snel weer vergeten, maar het is de opmaat naar onomkeerbare ontwikkelingen. Al snel wordt duidelijk dat niet Tina, maar de blonde vrouw, Angelica, de biologische moeder van Vittoria is. Een groter contrast dan tussen deze twee vrouwen is niet voorstelbaar. Als Angelica het kind gebruikt om haar eigen problemen op te lossen, wordt Tina geconfronteerd met de mogelijkheid dat zij Vittoria zal kunnen verliezen. Een mooie film, waarbij het prachtige camerawerk je op Sardinië doet wanen: je voelt de armoede, je proeft het stof, je ruikt de alcohol en de visresten die te lang in de zon hebben gelegen.
Book Club (vr 14 - 20:00 | zo 16 - 11:00 | di 18 - 20:00)
Het liefdesleven van vier hartsvriendinnen op leeftijd verandert drastisch wanneer zij op de boekenclub het boek Fifty Shades of Grey lezen. De vier steractrices (Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen) bewijzen dat zij nog niets aan vitaliteit en talent hebben ingeboet.
Juliet, Naked (za 15 - 16:30 (High Tea 14:30) | zo 16 - 20:00)
Een verfilming van een Nick Hornby roman is een garantie voor een heerlijke romantische komedie. Zo ook weer met Juliet, Naked. Middenin een optreden stapte de Amerikaanse rocker Tucker Crowe van het toneel en verdween in zelfgekozen vergetelheid. In het Engelse kustplaatsje Sandcliff wordt hij door fan Duncan, zelf een afgezakte singer-songwriter, nog altijd diep bewonderd. Dit tot ergernis van diens vriendin Annie (Rose Byrne), die overduidelijk op de tweede plaats komt. Als Crowe (Ethan Hawke) zijn trouwe fan de originele demo van een LP stuurt, plaatst Annie een vernietigende recensie op de fan-site van haar partner. Opmerkelijk genoeg stuurt Crowe haar een reactie, waarna een innige mailwisseling ontstaat en als Crowe in Londen opduikt ontmoeten ze elkaar. Haar relatie met Duncan is inmiddels beëindigd, wat deze niet belet ook de oude rocker op te zoeken.
Den skyldige (The Guilty) (za 15 - 20:30 | ma 17 - 20:00)
In zijn 112 meldkamer krijgt politie inspecteur Holm een jonge vrouw aan de lijn die wordt ontvoerd. Wat volgt is een briljant gefilmde, razend spannende reddingspoging via de telefoon. De Deense topacteur Jakob Cedergren draagt de film op superieure wijze.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen (NH); www.cinebergen.nl.

Meer berichten