`Vernieuwer die aanzet tot denken` - Martijn Engelbregt wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Ku

  Nieuws
Martijn Engelbregt uit Bergen (l) ontvangt de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten. (Foto: aangeleverd)
Martijn Engelbregt uit Bergen (l) ontvangt de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - 'Martijn Engelbregt neemt een aparte plaats in in de kunstwereld. Hij gebruikt geen bestaande beelden of vormen, hij vindt ze uit. En alle registers gaan open. Hij is een trendsetter, een vernieuwer, die buiten de wetmatigheden van de beeldende kunst opereert en aanzet tot denken', aldus juryvoorzitter Hetty Hafkamp. De in Bergen woonachtige Engelbregt ontving de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten - 2.500 euro - tijdens een feestelijke en drukbezochte bijeenkomst in Stedelijk Museum Alkmaar. Kunstenaars Gerben Hermanus en Catinka Kersten maakten ook kans op de prijs. Het werk van de drie kunstenaars is nog tot en met 11 november te bewonderen in het museum.

 

Zondag 14 oktober is de bekendmaking en uitreiking van de Cultuurprijs Letteren in de Ruïnekerk in Bergen. Genomineerden in deze categorie: Gerda Blees, Barry Smit en Saskia Stehouwer. Ozan Aydogan ontvangt die middag de Rabobank Jong Talentprijs. Tot slot vindt op 11 november de uitreiking van de cultuurprijs Podiumkunsten plaats in Taqa Theater De Vest. De genomineerden – Han Bennink, Mike Fentross en Paul de Munnik - treden dan ook op. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de uitreikingen aanwezig te zijn. De toegang is gratis, aanmelding verplicht via www.victoriefondscultuurprijs.nl

Meer berichten