Fitheidstest en sportprogramma voor senioren

  Nieuws
Wekelijks staat de training in het teken van het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. (Foto: aangeleverd)
Wekelijks staat de training in het teken van het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

GEMEENTE BERGEN - Belangstellenden kunnen via Stichting Welzijn Bergen dinsdag 25 september meedoen aan een fitheidstest voor senioren. Deze is in het wijksteunpunt van de Sanderij in Schoorl. Het vervolg op de fitheidstest is het achtweekse sportprogramma Fit&Vitaal 60 dat wordt georganiseerd door de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met lokale sportverenigingen. Voor de fitheidstest en het sportprogramma kan men zich nog aanmelden.
De fitheidstest wordt op dinsdag 25 september van 13.30-16.00 uur afgenomen bij het wijksteunpunt, gevestigd in de Sanderij in Schoorl. De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt het cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Alle oefeningen en metingen geven uiteindelijk een beeld van uw fitheid op dat moment. In een eindgesprek wordt vervolgens een persoonlijk advies gegeven. De kosten voor de fitheidstest bedragen € 10,-, aanmelden kan via 072-5065204.

Fit&Vitaal 60

Als vervolg op de fitheidstest kan men instromen in het achtweekse sportprogramma Fit&Vitaal 60, georganiseerd door de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen in samenwerking met lokale sportaanbieders. Hier kan men ook aan deelnemen als de fitheidstest niet gevolgd is. Als deelnemers besluiten zich op te geven, dan zullen zij gezamenlijk gedurende acht weken tweemaal per week sporten. Eenmaal per week is de training gericht op het verbeteren van conditie, kracht, lenigheid en coördinatie, gegeven door Ins and Outs sport/voeding. De andere keer maken deelnemers kennis met het aanbod van diverse sportaanbieders in de gemeente. Er wordt voornamelijk op maandag- en donderdagochtend in Schoorl en Bergen gesport. Het beweegprogramma start maandag 1 oktober. De kosten voor het totale achtweekse sportprogramma bedragen € 20,- per persoon. Natuurlijk is er tijdens en na afloop van iedere training tijd voor een praatje. Het sociale element is ook erg belangrijk bij het beoefenen van een sport.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest en/of het sportprogramma zijn van harte welkom. Aanmelden voor de fitheidstest kan via het telefoonnummer 072-5065204. Aanmelden voor het sportprogramma kan bij de buurtsportcoach Elles Kraakman, per mail via e.kraakman@alkmaarsport.nl of telefonisch op 06-29319401. U kunt zich ook na afloop van de test ook nog aanmelden voor het sportprogramma, of het sportprogramma volgen zonder aan de fitheidstest te hebben deelgenomen.

Meer berichten