Lions Club Bergen organiseert Bergen Bruist

  Nieuws
Studio Bleep heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat. (Foto: Studio Bleep)
Studio Bleep heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat. (Foto: Studio Bleep) (rodi.nl)

BERGEN - De Lionsclub Bergen organiseert jaarlijks een evenement waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is dat ‘Bergen Bruist’ op zaterdag 3 november in de Ruïnekerk.

Bergen Bruist omvat een verrassend concert bestaande uit een populair klassiek optreden en een licht entertainment optreden. Het thema is: ‘Kinderen zonder angst geopereerd’. De volledige opbrengst van het evenement komt ten goede aan een StoryWall voor de kinderafdeling en/of de voorbereidingsruimte van de operatiekamers van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder.
Opname en behandeling in een ziekenhuis zijn voor kinderen indrukwekkende gebeurtenissen. Studio Bleep uit Groningen heeft een tool ontwikkeld waardoor een kind ontspannen een operatie of onderzoek in gaat: de ‘StoryWall’. Kinderen kunnen hierbij met behulp van een app op hun smartphone of tablet de kleurige afbeeldingen op speciaal behang (de StoryWall) laten bewegen en daar spelletjes mee doen. Dit zorgt voor afleiding en maakt een onderzoek of operatie minder spannend. Kijk voor het arrangement op www.bergenbruist.nl

Meer berichten