Joop Valkering en Elly Hooijschuur zestig jaar getrouwd - Burgemeester Hetty Hafkamp bracht het echtpaar een bezoe

  Nieuws
Het trotse bruidspaar Joop Valkering en Elly Hooijschuur samen met burgemeester Hetty Hafkamp. (Foto: Alex Valkering).
Het trotse bruidspaar Joop Valkering en Elly Hooijschuur samen met burgemeester Hetty Hafkamp. (Foto: Alex Valkering). (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE – Joop Valkering en Elly Hooijschuur trouwden op 9 september 1958. Zestig jaar getrouwd en dat moest natuurlijk gevierd worden. Dat gebeurde afgelopen zondagmiddag in Verzorgingshuis Prins Hendrik. Natuurlijk was ook burgemeester Hetty Hafkamp van de partij om het bruidspaar namens de gemeente Bergen te feliciteren.

Elly zag in 1934 in Den Haag het levenslicht. OP tweejarige leeftijd verhuisde zij met haar ouders naar Zeist. In Zeist groeide zij op een haalde in Utrecht haar kappersdiploma. Tot haar huwelijk met Joop verdiende zij haar centjes als kapster. Joop werd in 1929 geboren in Egmond-Binnen en ging naar de Land- en Tuinbouwschool in Egmond-Binnen en behaalde daar zijn diploma Bloemisterij.

Oliebollen

In zijn jonge jaren hielp Joop zijn zwager die in Zeist woonde. Rond de kerst en Nieuwjaar hielp hij mee in de bakkerij met het bakken van oliebollen. De zus van Joop, Ida, werkte daar ook. In de huishouding en winkel. Zo leerde Joop Elly kennen. Elly was veelvuldig in de bakkerswinkel te vinden als klant en daar is de liefde tussen Joop en Elly ontstaan.
Bloemenwinkel

Na hun huwelijk zijn ze samen in de Marijkelaan in Egmond aan den Hoef gaan wonen. Na vier jaar verhuisden zij naar de Herenweg n Egmond-Binnen waar zij vijftig jaar hebben gewoond. Dat is ook de plek waar hun kinderen opgroeiden en waar Joop begon met zijn bloemenwinkel. Elly had haar middenstandsdiploma gehaald. Dus als Joop naar de bloemenveiling ging om verse bloemen te halen stond Elly in de winkel en zorgde zij ook voor het gezin, dat bestond uit vier kinderen: twee dochters en twee zonen.
Prins Hendrik

In 2012 zijn Joop en Elly naar Verzorgingshuis Prins Hendrik gegaan. Beiden kijken tevreden terug op de afgelopen zestig jaar. Voor de komende jaren zijn er nog plannen genoeg. Zo lopen ze elke dag naar het strand en de werf. Dan gaan ze samen op een bankje zitten en kijken naar alles wat er om hun gebeurd. Joop heeft nog steeds een hobby: de tuin. Er staan nu vier prachtige grote bakken met rode geraniums. Bij het feest waren naast de vier kinderen, natuurlijk de ‘aanhang’ en zeven kleinkinderen waar Joop en Elly enorm trots op zijn.

Meer berichten