Blues en Beeldende Kunst in museumhoeve Overslot

  Nieuws
Blues en Beeldende Kunst in museumhoeve Overslot. (Foto's: aangeleverd).
Blues en Beeldende Kunst in museumhoeve Overslot. (Foto's: aangeleverd). (rodi.nl)

EGMOND AAN DEN HOEF - In september krijgen we de nazomerblues in de oeroude hoeve met de fabelachtige akoestiek. Op zondag 16 september speelt Sweet Mary Jane met topgitarist Fred van Willigen en een week later worden we blij van de blues van de doorgewinterde muzikanten van The Blouzz.
Museumhoeve Overslot, is een culturele ontmoetingsplaats waar Egmonders én bezoekers vanuit alle windstreken kunnen genieten van een authentiek 17e eeuws rariteiten kabinet en een schelpenmuseum waar zoveel wonderbaarlijke zaken te zien dat men hier gerust even de tijd voor moet nemen. Daarnaast is er een kleine permanente tentoonstelling van wisselende samenstelling te zien met een selectie uit meer dan 1000 jaar beeldende kunst uit Egmond, waaronder 'De Egmondse School van George Hitchcock' waarvan de film die dr. Peter van den Berg gemaakt heeft met commentaar van Jeroen Krabbé permanent in Overslot te zien is op groot beeld.
De toegang tot deze schatkamer in het historische hart van Egmond is vrij, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Museumhoeve Overslot is gelegen aan de slotweg 42 te Egmond aan den Hoef, en is ieder weekend open vanaf 14.00 uur, met wekelijks op zondagmiddag van 16.00 tot 18.00 bijzondere concerten.

Meer berichten