Duindialogen over natuurherstelmaatregelen

  Nieuws
Werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van bomen zodat er meer open duinen ontstaan en het op plekken weghalen van de bovenste bodemlaag zodat de heide zich kan ‘verjongen’. (Foto: aangeleverd)
Werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van bomen zodat er meer open duinen ontstaan en het op plekken weghalen van de bovenste bodemlaag zodat de heide zich kan ‘verjongen’. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHOORL - Provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer organiseren deze winter duindialogen over de natuurherstelwerkzaamheden in de Schoorlse Duinen.
De provincie Noord-Holland en Staatsbosbeheer nodigt iedereen uit deel te nemen aan een van de drie duindialogen over de werkzaamheden die deze winter in de Schoorlse Duinen plaatsvinden. Doel is het herstel van de natuur in het duingebied. De duindialogen vinden plaats op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober bij uitzichtpunt de Blink aan de Schoorlse Zeeweg.
De projectleider van de provincie Noord-Holland en de boswachter en ecoloog van Staatsbosbeheer vertellen tijdens de duindialogen meer over de achtergrond en doelen van het Natura 2000 beheerplan Schoorlse Duinen. Er is vooral aandacht voor de geplande werkzaamheden van komende winter. Deze bestaan uit het verwijderen van bomen zodat er meer open duinen ontstaan en het op plekken weghalen van de bovenste bodemlaag zodat de heide zich kan ‘verjongen’. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de voor de duinen kenmerkende plant- en diersoorten worden behouden en terugkeren.
De duindialogen duren circa twee uur zodat er volop de ruimte is om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Op vrijdag 5 oktober starten de dialogen om 13:00 uur en om 17:00 uur. Op zaterdag 6 oktober om 13:00 uur. De locatie is uitzichtpunt De Zwarte Blink, gelegen aan de Schoorlsezeeweg. Deze locatie is alleen per fiets bereikbaar. Men kan zich aanmelden via natuurherstelschoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl. Per duindialoog kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Meer berichten