Nieuw seizoen Kamermuziek Ruïnekerk

  Nieuws
Maarten Koningsberger komt dit keer met het Atlantic Trio, Janneke van Prooijen viool, Bas Verheijden piano en Ansfried Plat cello. (Foto: aangeleverd)
Maarten Koningsberger komt dit keer met het Atlantic Trio, Janneke van Prooijen viool, Bas Verheijden piano en Ansfried Plat cello. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - De serie van Kamermuziek Ruïnekerk bestaat al ruim dertig jaar. En ieder seizoen komen er weer musici van heinde en verre concerten geven op zondagmiddagen. Zondag 30 september opent bariton Maarten Koningsberger de reeks. Aanvang is 15.00 uur.
Koningsberger is vaker te gast geweest, met zijn stem en voordracht is hij een geliefd performer. Hij komt dit keer met het Atlantic Trio, Janneke van Prooijen viool, Bas Verheijden piano en Ansfried Plat cello. Het ensemble brengt een programma dat als titel heeft ‘Old Songs Resung’: volksliederen getoonzet door Beethoven, Brahms, Ravel en Butterworth. In de serie verder op 25 november het Matangi Quartet met Boheems repertoire, waaronder Dvoraks Amerikaanse strijkkwartet. Op Tweede kerstdag komt het ensemble Lumaka met het zo bepalende Franse werk uit het begin van vorige eeuw. Zondag 20 januari is Maartje van Weegen de verteller bij het Hexagon Ensemble. Dit zestal riet- en koperblazers weet zich daarnaast versterkt met celliste Timora Rosler in een programma over de reis van de cello door de muziekgeschiedenis. Spaanse muziek, en wel de hele suite ‘Iberia’ van Isaac Albéniz, wordt 24 februari vertolkt door pianist Thomas Beijer en 10 maart komt het langverwachte Holland Baroque naar de Ruïnekerk, met een speciaal programma in het kader van een tentoonstelling rond Caravaggio in het Utrechtse Centraal Museum. Het ensemble brengt onder meer muziek van Monteverdi. Kijk voor meer informatie op www.duinstreekkamermuziek.nl

Meer berichten