Sociale bank voor Aagtdorp

  Nieuws

AAGTDORP - Wethouder Jan Houtenbos onthulde op 5 oktober in het bijzijn van een flinke groep buurtgenoten de eerste Social Sofa in de gemeente Bergen. Onder het genot van een drankje en een hapje werd de Sofa onthuld en ingewijd. De sofa staat aan de Gerbrandtslaan op de hoek met de Omloop.

Wijkvereniging Aagtdorp beoogt met het plaatsen van de sofa de wijk een beetje mooier te maken en een aangename plek te bieden voor wie even van het prachtige uitzicht over de polders wil genieten, een boterhammetje wil eten of een goed gesprek wil voeren. “Wie zijn buren kent voelt zich veiliger, minder eenzaam en gelukkiger. Zo eenvoudig is het” zegt Karin Bruers, de oprichtster van Social Sofa (social sofa)Dat de sofa in Aagtdorp uitnodigt om met elkaar in contact te komen werd direct na plaatsing van sofa duidelijk; twee stellen die op steenworp afstand van elkaar wonen maar elkaar nog nooit hadden gesproken, hadden bij de sofa een gezellig gesprek.

Mooier en socialer

Wethouder Jan Houtenbos geeft aan dat de gemeente heel blij is met dit soort initiatieven. Het dorp een beetje mooier en socialer! Buurtgenoot, kunstenares en actief lid van de commissie welzijn van de wijkvereniging Nanni Vijn maakte het prachtige ontwerp voor de bank. Uitgangspunten voor het ontwerp waren het logo van de wijkvereniging en de kleuren van de mooie Aagtdorper polders. Het ontwerp is meer dan geslaagd, de sofa vraagt op een subtiele manier de aandacht zonder opdringerig te zijn, hij gaat als het ware op in het landschap. Karin van den Boomen uit Veldhoven was verantwoordelijk voor het mozaïek, deels geholpen door een aantal leden van de wijkvereniging.
Iedereen is welkom op de bank en de wijkvereniging hoopt dat dit initiatief wellicht navolging vind op andere plekken in de gemeente.

Meer berichten