Filmmiddag in de Schulp

  Nieuws
Foto: aangeleverd).
Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

EGMOND-BINNEN - Filmliefhebbers, opgelet. Op zondag 14 oktober organiseert Dorpshuis De Schulp, Visweg 45 in Egmond-Binnen een filmmiddag.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gij van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is plegen de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse bank uit gesluisd.

Na te praten

Halverwege de film is er een pauze en na afloop is er gelegenheid om na te praten. De voorstelling begint om 14.30 uur, de zaal is open vanaf 14 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. Bent u nieuwsgierig naar de titel van de film? Neem dat even contact op via Dorpshuis De Schulp Visweg 45 Egmond Binnen telefoon (072) 5063523. Zet de volgende datums ook in de agenda: 11 november, 9 december. 2019: 13 januari, 10 februari, 10 maart, 14 april, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december.
www.deschulp.nl beheerder@deschulp.nl

Meer berichten