Spectaculaire wedstrijd Egmondia - Vitesse eindigt onbeslist

Egmondia juicht na de 1-1 van Justin Recourt. (Foto: Egmondia).
Egmondia juicht na de 1-1 van Justin Recourt. (Foto: Egmondia). rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Vooral in de eerste 20 minuten van de wedstrijd van Egmondia tegen Vitesse gebeurde er meer dat er normaal gesproken in een hele wedstrijd gebeurt. Al in de eerste minuut opende Vitesse de score.
Na onoplettendheid in de Egmondiadefensie kon Robin Bakker ongehinderd op doelman Roy Broertjes af en liet de keeper van de thuisclub dan ook kansloos 0-1. In de derde minuut werd de eerste gele kaart uitgedeeld aan Justin Recourt, waarna in de 5de minuut terecht rood volgde voor Vitessespeler Bobby Meijer, die de doorgebroken Sean Mooij neerhaalde. In deze fase moest de ploeg uit Castricum hierddor meteen op zoek naar een nieuwe organisatie. Daarvan profiteerde Egmondia door in 5 minuten twee keer te scoren. Eerst mocht Justin Recourt op randje buitenspel doorgaan, waarna hij het voortreffelijk afmaakte en met een prachtig schot de doelman kansloos liet. Kort daarna creëerden de “derpers” enkele zeer grote kansen. Na een zeer goede aanval ging een schot van Tico Tervoort, maar ternauwernood naast en kon Daan Groot in een één tegen één situatie met de Vitesse doelman deze mogelijkheid niet te verzilveren. In de 14de minuut kwam Egmondia dan toch aan de leiding. Vitesse kreeg na vele inzetten de bal maar niet goed weg en toen het leer uiteindelijk voor de voeten van Sean Mooij kwam, haalde hij hard en zuiver uit 2-1.
Puntendeling
Maar gezien de vele mogelijkheden in deze fase had Egmondia eigenlijk al ruim afstand moeten nemen. Omdat de marge slechts beperkt bleef tot een doelpunt konden de bezoekers in de 19de minuut gelijk maken. Uit een vrije trap vanaf links kon de mee opgekomen verdediger Rick Poel koppen de 2-2 scoren. Langzaam zakte het spelpeil van de wedstrijd in het resterende gedeelte van de eerste helft naar een lager peil. De tweede helft was een stuk minder spectaculair en gaandeweg de wedstrijd leek Vitesse steeds meer genoegen te nemen met 1 punt, hoewel Egmondia alert diende te blijven op de soms gevaarlijke counters. De blauwwitten probeerden de drie punten nog wel in Egmond aan Zee te houden, maar bij de schaarse doelpogingen was de eindpass elke keer net niet goed genoeg. Daardoor moesten beide ploegen met een puntendeling genoegen nemen. Qua veldspel misschien wel de verhouding, maar gezien het aantal kansen had Egmondia toch de overwinning moeten behalen. Volgende week gaat de ploeg van trainer Willem Zeijlmans op bezoek bij Vrone uit St. Pancras.