'Ik begin de rondleiding helemaal achteraan' - Stralende kinderogen tijdens Kunst10daagse Bergen

  Nieuws
De vijftienjarige Celeste Moetwil. (Foto: aangeleverd)
De vijftienjarige Celeste Moetwil. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Alleen al het enthousiasme van de vijftienjarige Celeste Moetwil is tijdens de Bergense Kunst10daagse een bezoek aan de Blauwe Reiger aan Molenweidtje 6 waard. Deze woonvoorziening voor kinderen en jongeren met een beperking doet dan dienst als expositieruimte. De kinderen leiden je graag rond. Celestes ogen stralen bij het vooruitzicht: “Ja! Ik heb er heel veel zin in.” Ze weet ook hoe ze het wil aanpakken: “Ik begin de rondleiding helemaal achteraan, dan weet ik wat ik gehad heb.”


De Kunst10daagse is tijdens de herfstvakantie, dus de kinderen zijn ‘op het honk’ aan het Molenweidtje 6. Nou ja, Celeste is het eerste weekend uit logeren bij opa en oma, maar de rest van de week zit ze voor je klaar. Celeste en andere kinderen leiden je langs de kunstwerken die in de gangen en op de patio’s worden geëxposeerd. In hun tuinhuis verkopen ze door de kinderen zelf vervaardigde kunst. Activiteitenbegeleidster Klarine Wiggers nam vier jaar geleden het initiatief om mee te doen met de Kunst10daagse. “Het biedt de kinderen een leuke activiteit in hun herfstvakantie,” zo licht ze toe. “Maar bovendien is het een manier om contact te leggen met de samenleving. Kunst is zo een prachtige verbindende factor.”

Markt


Een traditioneel hoogtepunt voor de Blauwe Reiger is de eerste zaterdag van de Kunst10daagse. Op zaterdag 20 oktober is in het pittoreske tuinhuis een markt, waar de jongeren zelfgemaakte producten en schilderijen te koop aanbieden. Dit kan variëren van een kopje koffie met iets lekkers tot originele cadeauartikelen. De kunstenaars die in de Blauwe Reiger exposeren zijn Corrie Feijen, Helga Lammertsma, Jacqueline Kooij en Marjan van der Bel (keramieken beelden), Marijke Takken (olieverf schilderijen) Karin van Eijk (olieverf schilderijen), Judith Jonker (bronzen beelden en schilderijen).

Meer berichten