Kleurexplosie Marja de Moel

  Nieuws
FlowerPower van Marja de Moel. (Foto: aangeleverd)
FlowerPower van Marja de Moel. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Marja de Moel exposeert met 'Kleefkleur' tijdens de Kunst10daagse in atelier Marja’s Mixed Media, achter Oude Bergerweg 16 in Bergen. Het atelier is tijdens de Kunst10daagse van 19 tot en met 28 oktober geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.
Vorig jaar is Marja begonnen met het hergebruiken van oude werken in heel grote collages en dit heeft na veel experimenteren een driedimensionaal vervolg gekregen. Ze heeft duizenden stukjes beschilderd papier met lijm verwerkt in een kleurrijk abstract object waar binnen en buitenkant even belangrijk zijn. Dit eerste werk gaat onderdeel worden van een serie. Marja bewerkt haar foto’s niet of nauwelijks, ze observeert en registreert wat ze onderweg tegenkomt. Soms verwerkt ze delen in digitale collages, zoals in de serie 'Zwervers'.

Schilderwerk

Af en toe gebruikt ze haar foto’s als studiemateriaal en uitgangspunt voor het schilderwerk. Marja’s schilderstijl is meestal figuratief, soms surrealistisch en abstraherend. Ze werkt vanwege een allergie voor olieverf met topmerken acrylverf zoals Golden en Lascaux op linnen doek.

Meer berichten