TOPKenia viert tienjarig bestaan

  Nieuws
Elke dag lopen circa driehonderd kinderen vaak meer dan een uur, soms op blote voeten door de modder, naar een schoolgebouwtje. Zij weten dat zij daar een voedzame maaltijd krijgen en daarnaast ook nog leren lezen, schrijven en rekenen. (Foto: aangeleverd)
Elke dag lopen circa driehonderd kinderen vaak meer dan een uur, soms op blote voeten door de modder, naar een schoolgebouwtje. Zij weten dat zij daar een voedzame maaltijd krijgen en daarnaast ook nog leren lezen, schrijven en rekenen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Hoe moet het zijn om niet te weten of je vandaag eten kunt vinden? Op veel plaatsen in de wereld zijn kinderen dagelijks op zoek naar eten op afvalbergen. De Bergense stichting Thika Outreach Project (TOP)Kenia zet zich sinds tien jaar in om een aantal kinderen in Thika, ten noorden van Nairobi, kansen te bieden. TOPKenia is al bekend bij veel Bergenaren, want veel kids en hun ouders hebben de afgelopen jaren met grote betrokkenheid aan schoolactiviteiten voor TOP meegewerkt. Het tienjarig bestaan is gevierd met een aantal bedrijven, Vrienden van TOP en belangstellenden.
Elke dag lopen circa driehonderd kinderen vaak meer dan een uur, soms op blote voeten door de modder, naar een schoolgebouwtje. Zij weten dat zij daar een voedzame maaltijd krijgen en daarnaast ook nog leren lezen, schrijven en rekenen. TOPKenia maakt dit mogelijk door alle bijdragen van haar sponsors en biedt meisjes, de meest kwetsbare groep, de mogelijkheid om door te leren. "De Nederlander Marnix Huis in 't Veld van de organisatie Macheo is aldaar de directe contactpersoon", laat de stichting weten. "Daarnaast werken we ook samen met Watoto Mwengu Nguvu van de Afrikaanse zussen Elisabeth en Monica. Er blijft geen geld aan de strijkstok hangen. TOPKenia werkt met betrouwbare partners en bedrijven samen. Vrienden, bestuursleden en ambassadeurs van TOP reizen regelmatig, op eigen kosten, naar Thika. Zij zien met eigen ogen hoe onzekere kinderen zijn uitgegroeid tot vrolijke zelfverzekerde jongeren. Ja, het zijn druppels op een gloeiende plaat, maar nietsdoen vanuit onze comfortabele stoel is geen optie!"
Als particulier/bedrijf geïnteresseerd in hedendaagse MVO-voering en graag kennis, vaardigheden en/of middelen inzetten in kansrijke projecten in Kenia? Als particulier/bedrijf/organisatie interesse om aan te melden bij Vrienden van TOPKenia om te verbinden met interessante organisaties/bedrijven in Nederland en Kenia? Kijk op www.topkenia.nl en wordt ook vriend van TOPKenia! Of neem contact op met een van de bestuursleden: Rene Meijer, 06-53549405.

Meer berichten