Verhalen vertellen in de Hoogovenbus

  Nieuws
Verhalen van vroeger in de Hoogovenbus. (Foto: aangeleverd)
Verhalen van vroeger in de Hoogovenbus. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EGMOND AAN DE HOEF - In de Week van de Industriecultuur, van 20 tot en met 28 oktober, staat een speciale Hoogovenbus op verschillende plekken in Noord-Holland. In de bus kunnen mensen verhalen ophalen over werken bij De Hoogovens. De inrichting van de bus, met veel tastbare herinneringen, zal het geheugen van de bezoekers opfrissen. Iedereen uit Noord-Holland kent in zijn omgeving wel iemand die met de Hoogovenbus naar het werk ging/gaat.
Omdat Hoogovens/Tata Steel dit jaar honderd jaar bestaat, startte het project 'Verhalen rond de Hoogovenbus'. Oud-medewerkers en andere betrokkenen zijn van harte welkom in de bus die maandag 22 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur te vinden is aan de Herenweg 180, bij het voormalige Raadhuis, in Egmond aan den Hoef. Toegang tot de bus wordt betaalt met een mooi verhaal of een herinnering. Iedereen is van harte welkom om verhalen of herinneringen te vertellen. De koffie staat klaar.
Diverse lokale radio- en tv-stations maken opnames in de bus en ook de lokale pers legt verhalen vast, zodat deze niet verloren gaan. Op www.stichtingkist.nl/hoogovenbus/herinneringen-ophalen staat de eerste selectie van boeiende verhalen. Op de website is ook meer informatie over het project te vinden.

Meer berichten