Onnodig verlies White Stones

EGMOND AAN DE HOEF - White Stones heeft afgelopen vrijdag een onnodige 5-3 nederlaag geleden in Amsterdam tegen ASV Lebo, één van de kandidaten voor een play-off plaats in de eredivisie zaalvoetbal. Een nutteloze nederlaag omdat gezien de kansenverhouding en het vertoonde spel een punt zeker was verdiend.
White Stones startte sterk en kreeg vooral via de spitsen Mitchell Zwart en Daan Groot voldoende kansen om de score te openen. Uiteindelijk kwam de 0-1 wel op het scorebord na een mooie combinatie tussen Jeffrey Klijbroek, Mitchell Zwart en Jesper de Vré, welke door de laatste bij de tweede paal werd ingetikt. Een op dat moment dik verdiende voorsprong. In het tweede deel van de eerste helft werd Lebo sterker en dat resulteerde in de 1-1; een prachtig afstandsschot strak in het kruis en zelfs in de 2-1. Op slag van rust had White Stones op 2-2 moeten komen, maar Jesper de Vré wist een mooie aanval niet af te ronden.
In de tweede helft, begon White Stones wederom sterk en weer was het Jesper de Vré die op aangeven van Mitchell Zwart scoorde. Een verrassing leek in de maak, want White Stones was op dat moment beter en kreeg ook voldoende kansen om op voorsprong te komen. Het missen van kansen is wel een beetje een probleem aan het worden, want zeker op het hoogste niveau wordt dat uiteindelijk afgestraft. Zo ook in de wedstrijd tegen Lebo. Terwijl de 2-3 heel dichtbij leek, viel de goal aan de andere kant en tot overmaat van ramp werd even later iets te slap verdedigen door de Amsterdammers afgestraft (4-2). De laatste vier minuten wisselde White Stones doelman Mike Wesselink voor een speler en met meevoetballende keeper Tim Emmerik werd Lebo onder druk gezet. Anderhalve minuut voor het einde resulteerde dit offensief in de aansluitingstreffer door Jeffrey Klijbroek. White Stones scoorde de gelijkmaker niet en voor de statistieken scoorde Lebo tien seconden voor tijd de vijfde treffer. Zo leed White Stones de derde nederlaag in deze competitie, maar ook in deze wedstrijd heeft de ploeg aangetoond op dit niveau mee te kunnen; zelfs tegen een sterke tegenstander als ASV Lebo werd bij vlagen gedomineerd en werden er genoeg kansen gecreëerd. Alleen het scoren laat op dit moment nog te wensen over.
White Stones speelt aankomende vrijdag thuis tegen Groene Ster uit Vlissingen; een ploeg die ook in de onderste regionen van de eredivisie bivakkeert. De wedstrijd in de Watertoren begint om 09.00 uur.