`Grande finale` van Lamoraal-jaar

  Nieuws
Jennie Lena treedt op tijdens de 'grand finale' van het Lamoraal-jaar. (Foto: aangeleverd)
Jennie Lena treedt op tijdens de 'grand finale' van het Lamoraal-jaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Een keer in de zoveel tijd komt Lamoraal van Egmont met een groots project. De vorige editie was het gala in 2004, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Lamoraal. De Fysio Ronde Music Gala vindt op 10 november plaats in Zuiderduin, Zeeweg 52 in Egmond aan Zee. "Dit wordt wat ons betreft de uitsmijter van de festiviteiten in het jaar dat het 450 jaar geleden was dat Lamoraal werd onthoofd", aldus Gerard Belleman. "Een verrassende mix van ‘meer traditioneel werk’ van Lamoraal, tot de samenwerking met Jennie Lena, de finaliste van The Voice of Holland."
Van origine is Lamoraal van Egmont een fanfareorkest, dus met alleen koperen blaasinstrumenten, maar steeds vaker ontpopt het orkest zich als een musicalorkest. "Dat zijn we natuurlijk niet echt", aldus Belleman, "maar de nieuwe projecten brengen wel nieuwe dimensies aan ons orkest en onze optredens. Met de wisseling van dirigent (sinds ruim tien jaar is Michael de Graaf de dirigent, red.) zijn er nieuwe wisselwerkingen ontstaan. We deden bijvoorbeeld mooie projecten met Horizon en ook met de Vrije School Bergen. Met Theatergroep Horizon brachten we Titanic en Parade op de bühne en met de Vrije School The Armed Man, een klassiek koorstuk met driehonderd man, die wij dan begeleidden. Dat was zo succesvol en leuk om te doen, dat het iedereen weer inspireert. Het is ook goed voor de vereniging dat dergelijke ontwikkelingen er zijn, dat geeft leven in de brouwerij en brengt jonge mensen ertoe om ook lid te worden."

Nieuwe uitdagingen

Nick Peetoom is de man van de pr voor Lamoraal. Hij ziet in die ontwikkelingen ook nieuwe kansen om Lamoraal te promoten: "Niet alleen in het jaar van Lamoraal, maar ook in tussenliggende periodes willen we de mensen uitdagingen bieden die soms net weer even wat verder gaan dan de gebruikelijke uitvoeringen. We willen een beetje af van het stempel dat een fanfare Sinterklaas inhaalt of de voetbalclub begeleidt bij een kampioenstocht door het dorp. Doen we ook als het ons wordt gevraagd, maar ten eerste hebben we daar de bezetting niet meer voor, en ten tweede ga je daar geen volle zalen mee trekken."
Het aankomende Fysio Ronde Music Gala hoort zeker in de categorie uitdagingen die wél volle zalen gaat trekken. Belleman: "Hotel Zuiderduin wilde graag onze gastheer zijn en daar maken we uiteraard graag gebruik van als we een dergelijk project gaan uitvoeren. Het wordt opnieuw een project waar nog lang over zal worden nagepraat. Niet alleen hebben we dus Jennie Lena weten te krijgen om met ons op te treden, maar ook enkele toppers van Horizon, Diana Borst-Hof en Marco Smidt leveren bijdragen waar de mensen van smullen. Daarnaast is er een optreden van Koen Alvarez op zijn Spaanse gitaar en wellicht komt er nog een extra verrassing, het thema van de film Schindler’s List. Dat is een stuk waar de rillingen je over de rug lopen, zo intens en gevoelig..."
Grande finale

Belleman: "Voor de pauze heeft het programma een echt Spaans tintje, vanwege de connectie tussen Lamoraal en Spanje uiteraard, met daarin het speciaal voor Lamoraal gecomponeerde stuk Egmont (van componist Bert Appermont) als klapstuk. Na de pauze volgt de apotheose, met Jennie Lena en komen er ook bekende stukken in allerlei genres aan bod, met daarbij onder meer Sorry van Kiteman dat door Okke Wittebrood op bugel wordt gespeeld. Daarnaast zijn ook nummers van Queen en ELO en Bløf in het programma opgenomen. Kortom: het wordt een echte 'grande finale' van dit Lamoraal-jaar. Dat mag niemand niet missen!"
Meer informatie op www.musicgala.nl.

Meer berichten