Spaarweken voor spaarkanjers - De eerste stapjes in het leren omgaan met geld

  Nieuws

REGIO - Van 15 tot en met 26 oktober zijn de Spaarweken bij Rabobank Noord-Kennemerland. Rabo-spaarkanjers in de leeftijd van 0 en met 11 jaar mogen hun spaarpot legen en krijgen dan een leuk cadeautje. Zij zijn welkom in onze kantoren in Castricum, Heiloo en Bergen.
De Rabobank vindt het belangrijk dat kinderen goed worden voorbereid op hun financiële zelfstandigheid. Sanna Taoufik, adviseur Dagelijkse Bankzaken, vertelt: “Kinderen die al jong zelf leren kiezen waaraan zij hun geld uitgeven, komen later minder vaak in financiële problemen. Wij geven tips om kinderen spelenderwijs te leren omgaan met geld.”

Uit de muur?

“Mijn dochter wilde heel graag een Hatchimal, dat is een knuffeldier die je koopt in een ei en nog ‘uitgebroed’ moet worden. Nou, zei ik… Daar moeten we wel even voor sparen dan. Hoezo? Jij haalt geld toch altijd uit de muur, vroeg mijn dochter. Wat is sparen?’ Op haar leeftijd had ze totaal geen besef van de waarde van geld. Ik moest haar leren dat je keuzes moet maken als je iets wilt kopen. Je soms geld apart zet en even moet sparen, omdat het niet onbeperkt uit de muur komt. Door kinderen vroegtijdig te leren wat geld betekent én waar het vandaan komt, zijn ze voorbereid op de toekomst,” vervolgt Sanna.
Leren omgaan met geld

Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is er de gratis zakgeld-app Rabo PinPin. PinPin is een virtuele pinguïn die je kind – net als de Tamagotchi uit de jaren ’90 – dient te verzorgen. Met behulp van de app leren kinderen omgaan met geld door het spel te spelen. Met de techniek van Augmented Reality is het mogelijk objecten zoals PinPin te projecteren in je omgeving. De animatie zet aan tot spelen en leren omgaan met virtueel geld.
Meer informatie op www.rabobank.nl/nkl.

Meer berichten