Unieke show in de Kunst-Min-Hallen Bergen - Zestig kunstenaars, negen disciplines in zeven hallen

  Nieuws
Prachtige kunstwerken te zien in de Kunst-Min-Hallen in Bergen. (Foto's: aangeleverd).
Prachtige kunstwerken te zien in de Kunst-Min-Hallen in Bergen. (Foto's: aangeleverd). (rodi.nl)

BERGEN - In de Kunst-Min-Hallen in Bergen wordt een niet eerder vertoont evenement georganiseerd tijdens de Kunst10daagse die zijn weerga niet kent. 60 Nationaal- en internationaal bekende kunstenaars exposeren hun werken in de zeven grote hallen en op de binnenplaats van het terrein. Er zijn negen disciplines te zien waaronder schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, installaties, glaskunst, materiekunst, video (streaming), muziek, cutting edge en er worden diverse performances opgevoerd. De eerste zaterdag wordt de expositie geopend met een performance van Jessica van Deursen. Ook de Hofgalerie uit Den Haag zal weer een bijzondere expositie tentoonstellen.


Er wordt zowel in de hallen geëxposeerd als ook buiten op het terrein. Er rijdt een zelfvoorzienend atelier rond, u kunt raden welke bekende Bergenaren geschilderd zijn door kunstenaars uit Bergen in de Bergense Soap, de Bergense Soap zal ook live uitgezonden worden via het weblog van Flessenpost Bergen. Peter Smit zal live schilderen. BeWarehouse of Art komt met meer dan 25 professionele kunstenaars met uiteenlopende specialismen uit Rotterdam exposeren. Zij hebben als doel het tonen van een breed scala aan kunstvormen van hedendaagse kunstenaars.

Hofgalerie


In haar tweede bestaansjaar presenteert De Hofgalerie zich tevens voor de tweede keer op de kunst10daagse Bergen. Uiteraard met een nieuwe collectie maar met dezelfde visie: Kunst weer bereikbaar maken voor iedereen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Hyperrealisme gaat hand in hand met constructivisme en toegankelijke kunst gaat gepaard met controversieel werk. Galeriehouder Stephane Henny: ‘Eén van de kunstenaars die ik vertegenwoordig en exposeer tijdens de Kunst10daagse is Herman Coppus, waarvan daags daarna een museale tentoonstelling wordt gehouden in het Mondriaanhuis. Maar ook werk van Anneke Roeleveld-Taal en Erik Tierolf. Door de diversiteit in stijlen van de galerie en de bezetting van de overige ruimtes van de Kunst-Min-Hallen wandelt de bezoeker als het ware door een stukje kunstgeschiedenis. De heer Dick Min heeft de hallen en het terrein belangeloos beschikbaar gesteld. Hij heeft dit alles mogelijk gemaakt en is, samen met Erik Tierolf en Harold Geerestein, de organisator van deze grootse expositie.
Deelnemende kunstenaars zijn onder andere: John Breed, Jessica van Deursen, Willem van Weeghel, Erik Tierolf, Eli Dijkers, Sierk van Meeuwen, Jasper de Gelder, Bo Tromp, Herbert Nauer, Chris Duinmeijer, Olaf Mooij, Art van Triest, Eldorado 3000, Fransje Versloot, Harold Geerestein, Cees Noort, Sacha de Boer, Marcel Schellekens, Matthieu Schellekens, Ad Groot en vele anderen. Kunst-Min-Hallen is via twee adressen toegankelijk: Van Blaaderenweg 4 en Jan Apeldoornweg 6 in Bergen.

Meer berichten