Feest in Kranenburgh: 25 jaar museum

  Nieuws
Museum Kranenburgh.  (Foto Luuk Kramer).
Museum Kranenburgh. (Foto Luuk Kramer). (rodi.nl)

BERGEN - Museum Kranenburgh bestaat 25 jaar en dat viert het museum op zaterdag 10 november van 10:00 tot 20.00 uur met iedereen die van kunst houdt. Vijfentwintig jaar geleden opende Kranenburgh zijn deuren. Vijf jaar geleden kreeg het museum een monumentale nieuwbouw, waarmee het uitgroeide tot een landelijke trekker waar de Bergense School thuis is en kunst van vandaag schittert.
Ter gelegenheid hiervan trakteert Kranenburgh jong en oud op een klinkend programma met onder meer Saskia Noort, Stella Bergsma, Wieteke van Zeil, Jacques Klöters, Han Bennink, Dirk Jan Postel en De Kunstmeisjes. Toegang is gratis, iedereen is welkom!

Programma

De dag wordt feestelijk ingeluid door jazz drummer Han Bennink tijdens zijn Breakfast with Bennink. Hierna bijten de bekende bloggers De Kunstmeisjes het spits af met een rondleiding door de tentoonstelling BLOOT – het kwetsbare lichaam. ’s-Middags volgen rondleidingen door de architect van Kranenburghs nieuwbouw Dirk Jan Postel en door cabaretier en programmamaker Jacques Klöters. Kunsthistoricus en journalist Wieteke van Zeil geeft een lezing over kijken naar kunst, schrijfsters Saskia Noort en Stella Bergsma gaan in een gezamenlijk optreden het naakte lichaam te lijf.
Verjaardagstoespraak

De hele dag door zijn er leuke workshops (o.a. Tekenen op zaal, Acteren) en voor de allerkleinsten is er de Studio C knutseltafel. In een speciale selfiebox kan een feestelijk zelfportret worden geschoten en er is silent disco voor wie in stilte wil swingen. Rond 17.00 uur is het tijd om het glas te heffen op Kranenburgh, met onder meer een verjaardagstoespraak door burgemeester Hetty Hafkamp. Kranenburgh transformeert vervolgens tot een gezellige jazz club waar geproost, gefeliciteerd en gevierd kan worden. Meer info www.kranenburgh.nl/te-doen.
Museum Kranenburgh 25 jaar, vier het mee. Zaterdag 10 november van 10.00 tot 20.00 uur. Toegang gratis.

Meer berichten