De eeuw van Gisèle

  Nieuws
De eeuw van Giselè in de bibliotheek in Bergen. (Foto: aangeleverd).
De eeuw van Giselè in de bibliotheek in Bergen. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

BERGEN - Annet Mooij schreef het boek De eeuw van Gisèle. Dit boek gaat over het bewogen leven van kunstenares Gisèle van Waterschoot van der Gracht. Een leven vol vriendschappen en liefdes. Eveline Nikkels interviewt Annet Mooij over dit onthullende boek donderdag 15 november in bibliotheek Bergen.

De eeuw van Gisèle is een onthullend boek over een veelbewogen kunstenaarsleven. Gisèle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013) is de dochter van een Oostenrijkse barones en een Amsterdamse patriciër. Zij bracht haar jeugd door op katholieke kostscholen en in een kasteel met zeventig kamers. Dit vormde de springplank voor een veelzijdige kunstenaarsloopbaan en een leven vol vriendschappen en liefdes. Zelf presenteerde Gisèle haar leven met succes als een sprookje. Maar hoe zag de werkelijkheid achter de fraaie façade eruit? Hoe hield deze vrijgevochten schilderes zich staande in de vrouwvijandige gemeenschap van Castrum Peregrini?

De eeuw van Gisèle

In De eeuw van Gisèle reconstrueert Annet Mooij met oog voor detail haar fascinerende leven. Eveline Nikkels, de huidige bewoonster van huize Jachtduin in Bergen (waar ooit Gisèle en haar ouders woonden), gaat met Annet Mooij in gesprek over het boek. Aan het einde van de avond wordt een korte film getoond waarin Annet Mooij vertelt hoe haar biografie tot stand is gekomen. De eerste Bergensche Boekhandel is aanwezig voor de boekverkoop.

De lezing/presentatie start om 20.00 uur. Na afloop is het mogelijk het boek te kopen en te laten signeren. De toegang is € 5,- voor bibliotheekleden en € 6,- voor niet-leden. Reserveren kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek. Betalen met pin.

Meer berichten