Boeiende strijd om Rodi Media Cup - Rodi Media en Sportraad BES sponsors van een Walking Football toernooi

  Nieuws
Overhandiging Rodi Media Cup door Dennis Schuit aan het team respectievelijk de aanvoerder van Walking Football Heiloo). (Foto's: aangeleverd).
Overhandiging Rodi Media Cup door Dennis Schuit aan het team respectievelijk de aanvoerder van Walking Football Heiloo). (Foto's: aangeleverd). (rodi.nl)

BERGEN - Afgelopen jaar is ook de vvBergen gestart met het landelijk in toenemende mate populaire Walking Football. In tegenstelling tot wat het lijkt te zijn, is het een boeiende en aansprekende manier om ook de 60-plussers actief te laten zijn met het aantrekkelijke spelletje dat voetbal nu eenmaal voor velen is.
Dennis Schuit, binnen Alkmaar Sport onder meer belast met het promoten van Walking Football: “Het is een razendsnel groeiende sport voor 60-plussers. In vergelijking met het gewone voetbal zijn er enkele aanpassingen waardoor iedereen op eigen niveau kan meedoen. Zo wordt er op een verkleind veld gespeeld met kleine doeltjes. Er mag alleen gewandeld worden (wat niet zegt dat je niet moe wordt…), vanwege de veiligheid wordt de bal laag gehouden en lichamelijk contact is niet toegestaan. Plezier, sociaal, gezelligheid en lekker sporten, dit is alles wat Walking Football in zich heeft.''

Boeiende strijd

Op woensdag 7 november werd bij vvBergen, Sportpark De Kiefthoek, Groeneweg 5 in Bergen een mini-toernooi gehouden. De deelnemende teams v.v. Duinrand S, Walking Football Heiloo, Walking Football Heerhugowaard en de gastheer vvBergen speelden om de ‘Rodi Media Cup’. Het werd een boeiende strijd tussen de teams. Met wedstrijdjes van 20 minuten. De wedstrijdbegeleiders kenden punten toe op basis van getoonde sportiviteit. Uiteindelijk eindigden Heiloo en Bergen ex aequo op de eerste plaats. Maar de vervolgens meegewogen scores maakte dat het team uit Heiloo overtuigend als eerste uit de bus kwam en van toernooileider Dennis Schuit de Rodi Media Cup overhandigd kreeg. Heiloo verwierf daarmee ook de dankbare taak om een volgend toernooi te organiseren.
Gebak en haring

De ontvangst bij vvBergen was goed geregeld. Mede dankzij een bijdrage van de Sportraad BES kreeg iedere speler en belangstellende koffie met een gebakje van Roos. En tijdens de nazit lieten de aanwezigen zich de gepresenteerde haring van Visspecialist Michel Heusy goed smaken. Elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur komt ook een aantal enthousiastelingen bijeen op sportpark de Kiefthoek (Groeneweg 5, Bergen) om met elkaar en onder professionele begeleiding een uurtje te sporten. Na het trainen wordt in het gezellige clubhuis van vvBergen onder het genot van 'een natje' nog even nagepraat. De spreekwoordelijke 'kat uit de boom kijker' wordt ook van harte uitgenodigd. De kosten bedragen bij de vvBergen 40 euro per seizoen (trimlidmaatschap).
Voor meer informatie: Dennis Schuit, 06-53444966 of d.schuit@alkmaarsport.nl Of aanmelden bij de vvBergen: ledenadministratie@vvbergen.nl.

Meer berichten