Egmondia sleept eerste overwinning uit het vuur

Nieuws
Justin Recourt legt aan voor de 1-0 en bekroont zich daarmee tot matchwinner. (Foto: Egmondia). rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is er in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Tegen sub-topper Volendam bleek een snel gescoord doelpunt goud waard. Na de goed gespeelde wedstrijd van twee weken geleden tegen koploper Hercules had Egmondia genoeg zelfvertrouwen getankt om met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Volendam te beginnen. Dat dit goede gevoel zich al zo snel in het duel zich uitbetaalde mag zonder meer verrassend worden genoemd.
Boet Wijker onderbrak in de tweede minuut een aanvalsopzet van de gasten en bediende meteen Justin Recourt, deze nam de bal aan en op een miraculeuze manier belandde het leer achter de verbouwereerde Volendam doelman Ian Jonk 1-0. Volendam wakker geschud ging meteen op jacht naar de gelijkmaker, maar Egmondia had de tweede treffer kunnen maken als Mats Stam in kansrijke positie doeltreffend had uitgehaald, maar zijn te zacht ingeschoten bal werd gekeerd. De club uit het vissersdorp aan het IJsselmeer probeerde toch op gelijke hoogte te komen echter zonder tot grote kansen te komen. Uitgezonderd van het moment vlak voor rust, toen een niet helemaal goed verwerkte voorzet voor de voeten van Jaap Molenaar kwam. De spits van de bezoekers had het vizier niet op scherp staan en schoot de bal hoog over het doel. Na rust zou Volendam er natuurlijk alles aan doen om iets aan de stand te doen. In de 58ste minuut redde de ijverige Boet Wijker de bal van de lijn toen zijn keeper al gepasseerd was.
Counteraanvallen
De druk op het Egmondia doel werd naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar groter en de thuisclub kon zich alleen maar beperken tot verdedigen. De ploeg van trainer Jos Mouwes mocht hopen op eventuele schaarse counteraanvallen, die deden zich in de slotfase ook voor. Maar eerst moest Roy Broertjes nog gestrekt naar de bovenhoek om een prima genomen vrije trap van Kees Visscher uit zijn doel te ranselen. Vijf minuten voor tijd had Sean Mooij een grote mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar hij faalde oog in oog met Ian Jonk. Een fantastisch genomen vrije trap van Carlo Smit ging maar net naast ander had de wedstrijd ook gespeeld geweest. Het beter van het spel en het veldoverwicht, vooral de tweede helft waren voor Volendam, maar de echt grote kansen waren voor de thuisclub. Egmondia hield het restant van de wedstrijd stand en sleepte een zwaarbevochten overwinning uit het vuur. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Limmen. Hopelijk kunnen de Egmonders de opgaande lijn vasthouden. Tot man of the match werd Boet Wijker uitgeroepen.