Groot Compliment voor Egmondia ondanks nederlaag

Groot Compliment voor Egmondia ondanks nederlaag rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in Limmen een onterechte nederlaag geleden. Na de overwinning op Volendam reisden de Egmonders met het nodige vertrouwen af naar Limmen. Maar ook Limmen zat na de 6-0 winst van die week er voor in een goede flow.
De thuisclub startte voortvarend en probeerde Egmondia meteen onder druk te zetten. Dit leverde hen al in de 5de minuut een grote mogelijkheid op, maar door een katachtige reactie van doelman Roy Broertjes wist hij onheil voor zijn ploeg te voorkomen. Na ongeveer 25 minuten spelen wist Egmondia onder de druk uit te komen en kwam het tot een paar mooi opgezette combinaties.

Hand van de trainer
Hierin is duidelijk de hand van de nieuwe trainer Jos Mouwes te merken. Toch moest Egmondia vlak voor rust een tegentreffer incasseren. Een diepe bal bereikte een Limmen aanvaller, grensrechter Rinus Gul vlagde resoluut voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf aan door te spelen en uit de voorzet scoorde Limmen 1-0. Na protesten van Egmondiaspelers wat Marc Min een gele kaart opleverde, ging de scheidsrechter verhaal halen bij Rinus. Echter hij bleef bij zijn beslissing. Kort daarna maakte Marc Min op het middenveld een niet al te slimme overtreding en dit betekende de tweede gele kaart dus rood.
Twee spitsen
Zo moesten de 'derpers' de tweede helft met een man minder proberen nog iets van de wedstrijd te maken. In het elftal van Egmondia werd er toen met twee spitsen gespeeld, om te proberen via de counter, toch nog tot een doelpunt te komen. Limmen kon in deze overtal situatie rustig afwachten wat er zou gebeuren. De verwachting was dat Limmen het heft in handen zou nemen, maar de realiteit was anders. Het waren juist de blauwwitten die het initiatief namen. Dit leverde in de 60ste minuut bijna de gelijkmaker op. Na een zeer knappe individuele actie van rechtsachter Tyco Tervoort, die de bal na een fantastische rush langs de zijlijn knap voorzette, kwam Daan Groot net iets te kort om de 1-1 op het scorebord te zetten. In de tegenaanval was het aan de andere kant raak. Doordat Tim Blaauboer over de bal heen trapte kwam het leer bij de Limmer spits en die bediende zijn buitenspeler. Deze haalde hard en zuiver uit 2-0.
Slechte scheids

Ook na deze treffer was het Egmondia dat het spelbeeld bepaalde. In de 66ste minuut werd Daan Groot op vrije doortocht naar het doel, onterecht terug gefloten voor buitenspel. Waar de scheidsrechter de eerste helft liet doorspelen, volgde hij nu zondermeer het vlagsignaal van de grensrechter op. Toch kwam Egmondia in de 73ste minuut terug in de wedstrijd. Daan Groot, heel sterk aan de bal, passte op het juiste moment naar Justin Recourt. De Egmondia spits ging ondanks dat hij zwaar op de huid werd gezeten goed door en scoorde zeer beheerst de aansluitingstreffer 2-1. Ondanks de numerieke minderheid bleef Egmondia op de gelijkmaker azen en die viel ook bijna. Maar het zat de Egmonders niet mee, want een kopbal van de mee opgekomen Tim Blaauboer belandde op de lat. In de voorlaatste minuut claimde Rick Blok een penalty na een duw in zijn rug, in kansrijke positie. Maar van de zeer slecht leidende scheidsrechter hoefde Egmondia dit niet te verwachten. Een zure, onverdiende nederlaag voor Egmondia.
Maar de ploeg van trainer Jos Mouwes verdient een zeer groot compliment en dan wel niet het resultaat, maar zeker het vertoonde spel mag Egmondia het gevoel geven dat er deze competitie nog genoeg punten gehaald kunnen worden.