Egmondia doet goede zaken in eigen huis - Jos Mouwes drukt steeds grotere stempel op spel van de derpers

Egmondia juicht na de 1-0 van Daan Groot (Foto: Egmondia)
Egmondia juicht na de 1-0 van Daan Groot (Foto: Egmondia) rodi.nl

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft in de onderste regionen van de derde klasse een zeer nuttige overwinning behaald op Alkmaarse Boys. De basis voor deze zege werd in de eerste helft gelegd. Met soms zeer verzorgd veldspel werd geprobeerd om de bezoekers onder druk te zetten. Gezien de positieve ontwikkelingen in het veldspel van Egmondia, zou je daaruit kunnen concluderen dat trainer Jos Mouwes steeds meer zijn stempel op het spel van de 'derpers' probeert te drukken.
Al in de eerste 20 minuten kregen de blauwwitten twee grote mogelijkheden om de score te openen. Maar tot twee keer toe stond de Alkmaarse doelman Hugo van der Sluis op voortreffelijke wijze een treffer van Rick Blok en Daan Groot in de weg. Toch waren het deze twee spelers die een 2-0 ruststand op het scorebord brachten. In de 32ste minuut rondde, de vorig jaar nog voor Boys spelende, Daan Groot na een schitterende aanval op subtiele wijze af 1-0. Zo'n vijf minuten later redde Boet Wijker, na een scrimmage voor het Egmondia doel op de doellijn. Iets waarmee hij na de wedstrijd tegen Volendam een patent op schijnt te hebben. Uit de tegenaanval was het meteen raak. Jip van der Himst passte prima over de breedte van het veld op Rick Blok, die optimaal profiteerde van de ruimte en zo de 2-0 aantekende.

Aansluitingstreffer
Na rust startte Alkmaarse Boys heel aanvallend om te proberen snel de aansluitingstreffer te maken. Nadat de ergste aanvalsdrang wat afnam kwam Egmondia weer iets beter in het spel. Dit leidde na een klein kwartier tot het derde doelpunt. Jip van de Himst gaf de bal in een druk strafschopgebied voor, waar het leer door de verdediging van de bezoekers niet goed werd verwerkt. Rick Blok kwam in balbezit en gaf vanaf de achterlijn op maat voor aan de vrijstaande spits Justin Recourt. Hij haalde doeltreffend uit 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gelopen. Maar in de 70ste minuut scoorde Alkmaarse Boys toch de 3-1. Nadat in eerste instantie keeper Roy Broertjes een inzet schitterend keerde, was de rebound een prooi voor Guillaume Rijssel.
Rommelig

Na deze tegentreffer sloop er toch wat onrust in het spel van Egmondia. Het spel werd van beide kanten wat rommelig, waardoor het spelpeil van de eerste helft vooral voor Egmondia lang niet werd gehaald. In de voorlaatste minuut van de blessuretijd maakte Mats Stam aan alle eventuele onzekerheid een einde door met een verdekt schot Hugo van de Sluis voor de vierde keer te passeren 4-1. Doordat de concurrentie allemaal punten lieten liggen was men in Egmond aan Zee zeer te spreken over deze waardevolle overwinning.
Tot man of the match werd Daan Groot uitgeroepen. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen S.V.A. uit Assendelft, maar Egmondia heeft met deze overwinning weer het nodige zelfvertrouwen opgebouwd.