Onvergetelijke middag Historisch Egmond

  Nieuws
Het 25-jarig jubileum zaterdag was een gedenkwaardige gebeurtenis met een groot wij-gevoel. (foto: Frits van Eck)
Het 25-jarig jubileum zaterdag was een gedenkwaardige gebeurtenis met een groot wij-gevoel. (foto: Frits van Eck) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - In een stampvolle oud-katholieke kerk met 450 bezoekers werd zaterdagmiddag Egmond besproken en bezongen met muzikale medewerking van Keetje & Co en de Zâalnêelden.
Pastoor Rudolf Scheltinga begon ver voor de aanvangstijd, toen iedereen al lang binnen was, sfeer te maken en Martijn Mulder, voorzitter van St. Historisch Egmond heette onder andere de zangers en sprekers welkom, waaronder de abt van de abdij. Broeder Gerard Mathijsen noemde het bijzonder dat de drie Egmonden hier verenigd waren. Liedjes over de drie Egmonden werden volop meegezongen.

Lintje

Halverwege de bijeenkomst richtte een van de sprekers, dorpswethouder Jan Houtenbos, zich tot de initiatiefneemster van het hele gebeuren: Carla Kager. Als voorvrouw van muziekgroep Keetje & Co is ze ook schrijfster van een aantal van de Egmond-liedjes die werden gezongen. Ze meende dan ook dat familie en vrienden daarvoor waren gekomen. Wethouder Houtenbos refereerde in bedekte termen aan 1990, toen hij óok wethouder was. - Hij doelde op acties van ‘Keetje’ tegen een door de gemeente voorgestelde auto-pier in zee en tegen hoogbouw aan de kust. Carla dacht dan ook dat ze voor een niet gepland onderonsje op het podium werd gevraagd. Wat er daarna gebeurde, leest u op de voorpagina!
‘Kees Kaas’
Het was al met al een warme en gedenkwaardige gebeurtenis met een groot wij-gevoel en hiermee werd het 25-jarig jubileum van St. Historisch Egmond én het Lamoraaljaar afgesloten. “Later kan je zeggen dat je erbij was”, zo besloot ceremoniemeester Kees Kraakman (‘Kees Kaas’) die veel lof kreeg voor zijn presentatie en mooie liedjes. www.historischegmond.nl

Meer berichten