Dit jaar geen Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee?

  Nieuws
De Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet door. (archieffoto: Frits van Eck)
De Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet door. (archieffoto: Frits van Eck) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - De Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee op 1 januari 2019 gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Het evenement werd door Ondernemersvereniging De Eendracht georganiseerd, maar zij stoppen er na veertien jaar mee. Omdat het hen niet is gelukt om een andere organisatie te vinden, is de kans dat het dit jaar plaatsvindt, heel klein. Maar definitief afgelast is het echter nog niet.
Johan Nicolai van Jumbo Egmond aan Zee zegt vorig jaar al te hebben aangegeven dat er nieuwe mensen nodig waren. Maar mogelijke opvolgers zijn stuk voor stuk afgehaakt. Voor de organisatie is een vast team van zes, zeven mensen nodig, met daarnaast zeker twintig vrijwilligers nodig voor op de dag zelf. Die groep kregen ze voor deze editie dit jaar niet bij elkaar. Nicolai: "Opgeven zit niet in mijn aard, dus we zijn op dit moment druk in gesprek met een partij, waardoor het wellicht niet helemaal hopeloos is. Voor 2020 moet het sowieso wel weer goed komen. Of het dit jaar nog lukt weet ik over een aantal dagen!"

Meer berichten