Liedjes met een verhaal in De Blinkerd

  Nieuws
Martine Nijenhuis, Cees Oud en Marit Verwer (v.l.n.r.) brengen Franse chansons en Nederlandstalige liederen. (Foto: aangeleverd)
Martine Nijenhuis, Cees Oud en Marit Verwer (v.l.n.r.) brengen Franse chansons en Nederlandstalige liederen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHOORL - Liedjes met een verhaal spelen ze. Verwarmend, vrolijk, dan weer treurig, maar altijd meeslepend. Chansonnière Marit Verwer en accordeonist Cees Oud zijn inmiddels bekende en graag geziene gasten in Noord-Holland met hun programma 'Chanson d’Accordeon. In dit programma brengen zij Franse chansons en Nederlandstalige liederen van onder anderen Piaf, Brel en Aznavour.
In de grote theaterzaal van De Blinkerd in Schoorl staan zij zaterdag 22 december met een speciaal kerstprogramma. Maar dit keer niet met z’n tweeën: voor dit concert gaan zij een samenwerking aan met de Bergense Martine Nijenhuis, veelgevraagd violiste in de regio en bekend om haar prachtige improvisaties. Speciaal voor Kerstmis verweven zij samen bekende en minder bekende chansons, Nederlandstalige liederen, fado’s en kerstklassiekers tot een boeiende en hartverwarmende muzikale reis. "De combinatie van accordeon en viool is prachtig", vertelt Marit met een grote glimlach. "Alleen het repeteren al is ontzettend genieten. We kunnen ons eigen enthousiasme nauwelijks bedwingen." Voor wie het duo al vaker heeft gehoord en gezien is de viool dit keer een bijzonder extraatje. Ook brengen zij een aantal niet eerder gespeelde nummers ten gehore, en natuurlijk ontbreekt ook hier en daar een kerstklassieker (in gospelstijl) niet. "Voor ik mij op de chansons stortte zong ik vooral blues en soul. Al hebben de meeste van mijn huidige luisteraars dat niet eerder van me gehoord. Ik vind het heel leuk om dat af en toe, als verrassing, een beetje terug te laten komen. Nou ja, nu is het geen verrassing meer. Maar ik beloof dat het mooi wordt!"
De aanvang zaterdag 22 december in De Blinkerd aan de Heereweg 150 is 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij de Blinkerd of online te bestellen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/chansonkerst.

Meer berichten