Dichter worden kan iedereen

  Nieuws
In januari volgt een inspirerende zintuigenwandeling door de Schoorlse Duinen onder leiding van een duingids van de Staatsbosbeheer. (Foto: aangeleverd)
In januari volgt een inspirerende zintuigenwandeling door de Schoorlse Duinen onder leiding van een duingids van de Staatsbosbeheer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SCHOORL – De Schoorlse Duinen zijn niet alleen prachtig, ze vormen ook een bron van inspiratie voor dichters in de dop. In het kader van de landelijke Week van de Poëzie, van 31 januari tot en met 6 februari, verzorgt Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen een poëzie lespakket voor groepen 5 en 6 van basisscholen.
Gestart wordt met een lespakket voor in de klas, de leerlingen krijgen theorieles over poëzie en gedichten met opdrachten, een leuke manier om te leren spelen met taal. Zo krijgen de leerlingen richtlijnen en handvatten om zelf een gedicht te schrijven. In januari volgt een inspirerende zintuigenwandeling door de Schoorlse Duinen onder leiding van een duingids van de Staatsbosbeheer.
Een selectie van de door de scholen ingestuurde gedichten wordt tentoongesteld in het Buitencentrum van de Schoorlse Duinen van 9 februari tot en met 1 maart. Op zaterdag 9 februari wordt de expositie feestelijk geopend en worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
Per groep zijn de kosten 65,- euro voor deelname aan het volledige lespakket. Aanmelden kan telefonisch via 072-5093352 of mail schoorlseduinen@Staatsbosbeheer.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel! Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl.

Meer berichten