Nine Lessons and Carols op Radio 80

  Nieuws
De kerststal in de Oud-Katholieke Kerk van de H. Agnes te Egmond aan Zee. (Foto: aangeleverd)
De kerststal in de Oud-Katholieke Kerk van de H. Agnes te Egmond aan Zee. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - Het Kerkradioprogramma van RTV80 heeft een bijzondere uitzending in petto op zondagmorgen 6 januari. dan kan worden geluisterd naar het 'Festival of Nine Lessons and Carols'.
Deze dienst, Festival genoemd en begonnen in Engeland, vindt traditioneel rond Kerstmis plaats. In de viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen, de lessons, afgewisseld met het zingen van liederen (carols, hymnen en koormuziek).
De eerste liturgie is samengesteld door de Edward Benson, bisschop van Truro in Cornwall in 1880. Nu vinden dit soort vieringen overal ter wereld plaats. De bekendste versie is die welke door het King’s College Choir van Cambridge is uitgebracht. De uitzending van 6 januari is opgenomen in de RTV80-studio te Egmond aan Zee. Medewerking is verleend door leden van de Oud-Katholieke Parochie te Egmond aan Zee. De teksten van de negen lezingen zijn genomen uit de Bijbel in de 'Gewone Taal'.
De uitzending is om 09.00 uur te beluisteren op Radio 80 (105.9 FM of 96.5 kabel en wereldwijd op www.rtv80.nl; of op televisie achter de lokale tekst-tv van RTV80, kanaal 44 Ziggo) en duurt ongeveer een uur. Deze uitzending wordt maandagavond 7 januari herhaald na het nieuws van 20.00 uur.

Meer berichten