Al-Andalus, 'de Europese Oriënt'

  Nieuws
 In Andalusië is een unieke verwevenheid van de joodse, islamitische en christelijke cultuur te vinden. (Foto: aangeleverd)
In Andalusië is een unieke verwevenheid van de joodse, islamitische en christelijke cultuur te vinden. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN - Al-Andalus, beter bekend als Andalusië, heeft meer diversiteit en meer gedaanten gehad dan welk ander deel van Europa ooit. Op 12 januari verzorgen Cisca en Evert Abspoel de avond van SCABEO met hun presentatie over Andalusië.

Door zijn ligging aan de zuidflank van Europa werd Spanje het strijdtoneel van allerlei volkeren. In Andalusië is een unieke verwevenheid van de joodse, islamitische en christelijke cultuur te vinden. Al eeuwen lang raken bezoekers in de ban van de moskee in Cordoba, het Alhambra van Granada of de kathedraal van Sevilla. Maar Andalusië heeft ook tradities die nu nog sterk leven en uitgebreid worden gevierd: De Feria in Sevilla, de stierengevechten en de indrukwekkende processies tijdens de heilige week Semana Santa. De echte authentieke flamenco vindt men in Andalusië, waar regelmatig optredens te zien zijn, zowel in theaters als op pleinen. Naast een bezoek aan Andalusië wordt er een uitstapje naar Valencia en Barcelona gemaakt, waar we de bouwwerken van de beroemde architecten Antoni Gaudi en Santiago Calatrava bekijken. De lezing wordt aan de hand van digitale projectie verteld en afgewisseld met audiovisuele shows. Voor een voorproefje, zie: www.lezingen-abspoel.nl
De presentatie wordt gegeven in ontmoetingscentrum T&O Kogendijk 42a in Bergen. Aanvang 20.00 uur. Kaarten a € 5,- voor aanvang aan de zaal. Voor meer informatie 072-5812484.

Meer berichten