Grote brand verwoest bloembollenbedrijf

  Nieuws

EGMOND AAN DEN HOEF - Een zeer grote uitslaande brand die in de verre omgeving te zien was door de enorme rookontwikkeling, heeft het bedrijf van de familie Valkering aan de Rinnegommerlaan in de as gelegd. De brand begon eind van de middag nadat een gasfles van de barbecue ontplofte. Met een enorme inzet was er voor de brandweer geen redden aan. De veiligheidsregio raadde aan om ramen en deuren gesloten te houden, ook werd een NL-alert uitgezonden. Een persoon werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd na inademen van rook.


De brand trok zeer vele ramptoeristen naar de zeeweg vanuit Heiloo en Egmond, er ontstonden flinke opstoppingen en de regio politie had zijn handen vol, al raakte een agent wel wat oververhit toen hij mensen vanaf de Zeeweg wegstuurde die daar hun werk wilden verrichten. Wat opviel bij de brand was dat er diverse brandhaarden waren te zien voor en in de loodsen. Het gehele bedrijf moet als verloren worden beschouwd.
Iedereen kent waarschijnlijk de paarsgekleurde velden vol prachtige reuze-bollen van de broers Valkering in de omgeving van Egmond aan den Hoef. Bloemen van twintig centimeter doorsnede bestaand uit 1.500 kleine bloemetjes op een steel van een meter. Deze bijzondere soort van Gebroeders Valkering heet Allium Globemaster® en wordt nergens anders gekweekt. De nieuwe bollen oogst lag net opgeslagen in de drie loodsen.

Meer berichten