Timmerdorp terug in Bergen

  Nieuws

BERGEN - Op de locatie van IJsbaan Bergen aan de Oudtburghweg kunnen basisschoolleerlingen uit de gemeente Bergen zich van 14 tot en met 16 augustus heerlijk uitleven tijdens Timmerdorp Bergen. De kinderen kunnen een eigen hut bouwen en meedoen aan allerlei andere activiteiten.
Van 9.30 tot 15.30 uur zijn totaal 150 leerlingen van groepen 5 tot en met 8 gezamenlijk actief aan het timmeren. Daarnaast kunnen zij meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten, zoals levend Stratego, broodjes bakken en voetballen. In tegenstelling tot andere jaren duurt timmerdorp drie dagen, wat beter te organiseren is dan een hele week. Om overlapping van andere kinderactiviteiten in de regio te voorkomen, is Timmerdorp Bergen in de vierde week van de zomervakantie. Vorig jaar heeft het festijn niet plaatsgevonden. "Timmerdorp Bergen is er voor en door het dorp, dat is onze visie", benadrukt jongerenwerker Maikel Groet. "Vorig jaar hadden we te weinig vrijwilligers. We zochten naar alternatieven en kwamen uit op Jol-Speelstad uit Alkmaar, die vergelijkbare activiteiten in Alkmaar en omgeving op touw zet. Van daaruit krijgen wij nu hulp. We hebben echter ook mensen uit de buurt nodig voor achter de schermen en het verrichten van hand- en spandiensten."

Aanmelden

De organisatie van Timmerdorp Bergen is in handen van Jongerenwerk Bergen, Scouting de Heerlijkheid Bergen, JOL-Speelstad uit Alkmaar en Rotaryclub Alkmaar-Bergen. Kinderen uit de gemeente Bergen - en omgeving - kunnen zich inschrijven via timmerdorp-bergen@ziggo.nl Meedoen kost 2,50 euro per persoon. Benodigdheden, zoals hout en spijkers zijn aanwezig, de kinderen dienen zelf een hamer en zaag mee te nemen. Elke deelnemer dient voor tenminste één dag een ouder of (meerderjarig) familielid aan te dragen om hand- en spandiensten te verrichten in Timmerdorp Bergen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Timmerdorp Bergen.

Meer berichten