Egmondia komt te kort tegen Z.A.P.

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is na twee wedstrijden in de derde klasse nog puntloos. Zat er vorige week nog de mogelijkheid in om een puntje mee naar huis te nemen, in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen waren de Egmonders al snel kansloos. In de achtste minuut was het al raak. Z.A.P. vorig jaar nog in de tweede klasse spelend zette een aanval op en de keihard ingeschoten bal werd in eerste instantie door keeper Roy Broetjes nog gestopt, maar in de rebound vanuit een moeilijke hoek scoorde Fabian Raad alsnog 0-1. Na een klein half uurtje ontsnapte de blauwwitten aan een grotere achterstand, toen de bal via de kluts op de lat belandde. Kort daarna ontstond de eerst kleine kans voor Egmondia, maar het schot van Jos Hopman ging voorlangs. Meteen daarna kwam de 0-2 toch op het scorebord de bal prima werd aangenomen door Jild Wardenaar, die meteen hard uithaalde. Ook het derde doelpunt ontstond uit een voortreffelijke aanval van de gasten uit Breezand. Na een goed combinatie scoorde Robin Schouwvlieger de 0-3. Vanaf dat moment speelde Egmondia een verloren wedstrijd. Kort voor rust incasseerden de bezoekers een rode kaart, toen hun aanvoerder nogal ongecontroleerd Kevin Klijbroek (die zich net tussen drie spelers voortreffelijk had vrijgespeeld) hard vanachter raakte.
Na rust een feller en ook beter spelend Egmondia. Z.A.P. nu met tien man bleef rustig voetballen en probeerde evengoed de wedstrijd te blijven controleren. In de negende minuut van de tweede helft leverde het betere spel van Egmondia toch een treffer op. Justin Recourt ontving de bal in het zestienmetergebied en overzag de situatie goed en gaf de bal aan de mee opgekomen Mats Stam, die hard uithaalde en de 1-3 aantekende. Misschien had de ploeg van trainer Johan van Wort op dat moment iets meer lef moeten tonen, maar de bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen. Roy Broertjes verrichtte in de zestigste minuut nog een wereldredding toen hij in een reflex een doelpoging onschadelijk maakte.
Vijf minuten voor tijd had wedstrijd nog spannend kunnen worden, als de fantastisch genomen vrije trap van Tyco Tervoort doel had getroffen, maar de bal spatte via de lat het veld weer in. Pech voor de derpers, de pech werd nog groter toen vanuit deze situatie Z.A.P. uit de counter hun vierde doelpunt scoorde. Het was opnieuw spits Jild Wardenaar die doel trof, nadat Roy Broertjes eerst nog redding had gebracht 1-4. Zo leed Egmondia een terechte nederlaag tegen een ploeg die een maatje te groot was voor de ploeg uit Egmond aan Zee. Volgende week gaat Egmondia op bezoek bij Vitesse uit Castricum, een echte streekderby.