Openingsconcert zomerseizoen St Agneskerk

  Nieuws

EGMOND AAN ZEE - Het openingsconcert van de Zomeravondserie in de Oud-Katholieke St. Agneskerk vindt plaats op maandagavond 4 juli op 20.30 uur in de grote kerk aan de Voorstraat 112. De bekende Naardense hoofdorganist van de Grote Kerk Wiebe Kooijmans opent het eerste van de negen concerten met een orgelplus–concert samen met de trompettist Edward de Bode.

Beide artiesten staan garant voor een heel boeiend en divers programma dat een aantal muziekstijlen zowel klassiek, romantiek als een twist naar de jongste tijd laat horen. Een heel toegankelijk programma met werken van Johann Seb. Bach, G. F. Händel, Corelli, Daquin en Torelli. Kooijmans en de Bode spelen een aantal werken samen specifiek voor orgel en trompet. Daarnaast solostukken uit meerdere stijlperioden. Wybe speelt onder andere het Concerto in D. van Bach, beiden zijn te horen in de suite voor trompet en orgel van Georg Fr. Händel. Verder zijn ze te beluisteren in werk van de fransman Ghardonyi in een Hommage à Marcel Dupré voor orgel. Beiden brengen de Fanfare alla Celtica van Stamm.
Oud-Katholieke Ste. Agneskerk Egmond aan Zee, 4 juli om 20.30 uur, de toegang is gratis met een aanbeveling voor een vrije gift aan het einde van de avond.

Meer berichten