Bijzondere vergadering Erfgoed Platform BES

  Nieuws

EGMOND-BINNEN - De leden van Erfgoedplatform BES kwamen woensdag 22 juni bij elkaar voor een bijeenkomst bij de Abdij van Egmond. Na de vergadering werden de leden getrakteerd op een rondleiding en lunch. Het Erfgoedplatform BES kreeg die dag ook bezoek van Wethouder Odile Rasch en Vader Abt. Er werden die dag plannen gemaakt om erfgoed beter zichtbaar te maken voor de bewoners en bezoekers van de gemeente Bergen.

De belangstelling voor lokale geschiedenis, ook wel omgevingsgeschiedenis genoemd, is de laatste jaren sterk toegenomen. TV en andere media besteden steeds meer aandacht aan historische onderwerpen. Het aantal mensen dat geïnteresseerd is in de geschiedenis van de directe leefomgevingomgeving groeit. En er is veel kennis over die geschiedenis bij vele organisaties en bewoners aanwezig. De Gemeente Bergen kent vele cultureel (erfgoed) instellingen die zich met veel enthousiasme en kennis inzetten om rond de lokale geschiedenis een aantrekkelijk programma samen te stellen.
Al deze organisaties (meer dan twintig) komen bij het Erfgoed Platform BES regelmatig bij elkaar. Een platform waarin diverse partners hun kennis en enthousiasme over de lokale geschiedenis kunnen verzamelen, aanvullen en delen. Organisaties kunnen elkaar informeren, inspireren, versterken en wellicht aanvullen. Wens voor het komende jaar is het aanbod van alle organisaties overzichtelijk in een online Erfgoed activiteiten agenda te zetten en zo onder de aandacht brengen van inwoners en toeristen. De eerstvolgende gezamenlijke activiteit is de Open Monumenten dag op zaterdag 10 september.

Meer berichten