Nieuw: Cultuurklas op PCC Bergen

  Nieuws

BERGEN - De Sportklas van PCC Bergen is al jaren een grote ‘trekker’ voor leerlingen van groep 8, maar de school biedt veel meer interessante keuzemogelijkheden. Volgend schooljaar start de Cultuurklas.
Sophie Boesten (13 jaar, Bergen) komt na een voetbalclinic door twee AZ-jeugdtrainers, met rode wangen binnenlopen om te vertellen over ‘haar’ schoolband ‘School’s Out!’: “Ik heb samen met mijn vriendin Lotte auditie gedaan en we mochten meedoen! We leren nu hoe we onze stem moeten gebruiken en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we samen mooi klinken. We studeren mooie liedjes in, van Pink of Bruno Mars. Ik vind het zo leuk om mee te doen!”
Zo’n 80 procent van de leerlingen kiest op PCC Bergen voor de sportklas. Zij nemen deel aan vijf extra gymlessen per week en volgen clinics om kennis te maken met sporten als trampolinespringen, boksen, windsurfen en klimmen. Bijzonder populair is ski/snowboardclinic. De meeste brugklassers gaan daarna ook mee op Snowcamp in Oostenrijk. Naast dit sportieve aanbod doet de school traditioneel al veel aan kunst en cultuur. Directeur Kees Koning: “Al vele jaren hebben we een actieve schoolband die optreedt bij bijzondere evenementen. Verder hebben we een toneelklas met een jaarlijkse voorstelling en een populaire kunstklas onder leiding van de Bergense kunstenares Marja de Moel. Met ingang van volgend schooljaar gaan we onze bestaande culturele activiteiten samenvoegen met een groot aantal nieuwe activiteiten. Dat wordt dan onze nieuwe Cultuurklas met ongeveer dezelfde opzet als onze sportklas; leerlingen kiezen ervoor en volgen dan - deels binnen en deels buiten schooltijd – een keur aan extra lessen. Ze bezoeken poppodia, doen mee aan landelijke ‘challenges’ en volgen interessante workshops bij bijvoorbeeld Filmmuseum Eye en het SoundLAB in Amsterdam. Ook privé-muziekles behoort tot de mogelijkheden.”
De nieuwe Cultuurklas voldoet aan een behoefte, aldus de vestigingsdirecteur: “Schoolband, kunstklas en toneelklas zijn bijzonder populair. Logisch want onze school staat in het van cultuur bruisende Bergen. Gerenommeerde kunstenaars weten de weg naar PCC Bergen goed te vinden en we zijn inmiddels opgenomen in de route van de Kunst10daagse. Logisch dat we onze creatieve leerlingen ook zoveel mogelijk ruimte en mogelijkheden willen bieden.”
Sophie voelt zich helemaal thuis in dit sportieve én culturele schoolklimaat: “PCC Bergen is zeker niet alleen voor sportieve leerlingen, maar ook voor kinderen die houden van muziek maken. En ik hou toevallig van allebei!”
Sfeerproeven op PCC Bergen is mogelijk tijdens het Open Huis op di 14 februari van 18.30-21.00 uur. Leerlingen van groep 8 zijn welkom op de Leerlingmiddag op wo 15 februari (graag aanmelden via www.pcc.nu).

Meer berichten