Boaz Smit in actie.
Boaz Smit in actie. (Foto: Ernest Selleger)

Bergense skiërs pakken goud op NJK

  Sport

BERGEN/ ALPENDORF - In het Oostenrijkse Alpendorf werd afgelopen week de Nederlandse jeugdkampioenschappen alpineskiën georganiseerd. Deze nationale titelstrijd (onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging) voor jongens en meisjes tot zestien jaar werd gehouden in de disciplines slalom en reuzenslalom. Tevens is er een overall klassement voor de zogenaamde combinatie.

Bergenaren Boaz Smit (2005) en Marijn van Marwijk (2004) streden mee in respectievelijk de categorieën Scholieren 1 (geboren in de jaren 2005 en 2006) en Scholieren 2 (jongeren uit 2003 en 2004), op zowel de slalom als de reuzenslalom. Tijdens de reuzenslalom, dinsdag 26 februari, kwam Boaz helaas ten val. Marijn skiede een sterke eerste run, maar was door een mindere tweede run niet snel genoeg voor het podium. Een dag later stonden de ruim 150 deelnemers in alle vroegte klaar voor het onderdeel slalom. Na een zinderende wedstrijd met een technisch moeilijk parcours was Boaz Smit de snelste bij scholieren 1. Marijn van Marwijk bleek de snelste in de categorie scholieren 2.

Het Wilhelmus klonk voor Marijn van Marwijk die met snelste tijd van alle deelnemers zich Nederlands kampioen Slalom U-16 mag noemen. Tevens behaalde hij een derde plaats in de combinatie, het overall klassement waarin de resultaten op slalom en reuzenslalom bij elkaar opgeteld worden.

Meer berichten