Video

Moedig aan of doe mee met BUFF MTB Beachrace Hoek van Holland - Den Helder

Sport
Deelnemers op het parcours van de MTB Beachraces in Noordwijk.
Deelnemers op het parcours van de MTB Beachraces in Noordwijk. (Foto: A.Schippers/www.mtbbeachrace.nl)

REGIO - De Noord-Hollandse kuststrook is onderdeel van het parcours van de langste strandrace van de wereld: De BUFF MTB Beachrace Hoek van Holland - Den Helder. Zondag 7 november vindt de 28e editie plaats. Deze 135 km lange route gaat vrijwel in zijn geheel over het strand langs de Noordzeekust. Deelnemers zijn niet alleen de absolute top, met onder andere Europees Kampioen strand racen Ivar Slik (Bergen NH), ook recreanten kunnen meedoen aan dit sportieve evenement: ook jouw buurman met die dikke buik in dat te strakke wielrenshirtje. Alle deelnemers worden bij de finish in Den Helder groot onthaald bij Sportpark de Streepjesberg.

Zondagochtend wordt er vroeg gestart in Hoek van Holland. De inschrijving vindt plaats in Maribu Beachclub en de start vindt plaats op het strand tegenover Maribu. Op de route wordt slechts een paar keer het strand verlaten: om de haven van Scheveningen, de uitwatering van Katwijk en het Noordzeekanaal te passeren. De finish vindt plaats bij Sportpark de Streepjesberg – FC Den Helder, waar de deelnemers kunnen douchen, hun fiets kunnen schoonmaken en lekker bij kunnen komen van de lange tocht.

De absolute top en de buurman met de dikke buik

De deelnemers aan de MTB Beachraces zijn van elk niveau: van de absolute wielerprof tot aan de recreant die een zondagochtend lekker wil fietsen. De wedstrijden zijn geschikt voor elke liefhebber en ze hebben een breed deelnemersveld. De meeste fanatieke deelnemers rijden de wedstrijden op speciale strandfietsen met bredere banden met weinig profiel. Hiermee kan er op een lage bandendruk gereden worden en zak je minder in het zand weg. Voor recreanten is het natuurlijk niet een vereiste: een normale mountainbike waar je banden met weinig profiel op zet en eventueel een vaste voorvork of een gravelbike met brede banden voldoen ook prima voor de recreatief rondje.

Bekijk hieronder hoe het eraan toeging zondag 24 oktober bij de MTB Beachraces in Noordwijk:


Foto’s en video: www.mtbbeachrace.nl