Klassiek koffieconcert in Blinkerd

Uit
Het Event Kwartet speelt filmmuziek.
Het Event Kwartet speelt filmmuziek. (Foto: Aangeleverd)

SCHOORL - In de reeks van koffieconcerten op zondagochtend, brengt het Event Kwartet zondagochtend 17 maart onder de titel 'Films om met je ogen dicht van te genieten' een aantal klassieke stukken die niet alleen hun plek in de muziekhistorie veroverden, maar ook in de filmgeschiedenis. Van 2001: A Space Odyssey's 'Blue Danube Waltz' tot de tango 'Por una cabeza' uit 'Scent of a Woman'.

Maar er staat meer muziekspektakel op het menu, want kwartetleidster Alex Welch maakte ook speciale arrangementen van de soundtracks van 'Game of Thrones', het daverende 'Raiders of the Lost Ark'-thema, het onvergetelijke 'Once Upon a Time in the West' en de beeldschone 'Godfather'-wals. Ook James Bond en de Pink Panther komen voorbij. En last but not least, het programma wordt gepresenteerd door Anton Damen, filmjournalist, tekstschrijver en hoofdredacteur van het Internationale Filmfestival Rotterdam en het Nederlands Film Festival. Daarnaast werkt hij bij het educatieve jongerenplatform van Eye Filmmuseum.

Om 10.00 uur gaat de zaal open en worden bezoekers ontvangen met koffie en appelgebak. Het concert begint om 10.30 uur; tussendoor is er een korte pauze. Einde rond 12.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 inclusief koffie en appelgebak. Kaartverkoop aan de zaal of online via www.ticketkantoor.nl/events/deblinkerd

Meer informatie over het kwartet en de muzikanten is te vinden op www.eventkwartet.nl. Dorpscentrum De Blinkerd is te vinden aan de Heereweg 150 in Schoorl. Kijk ook eens op www.deblinkerdschoorl.nl.