De coverband 8-PM is dit jaar de muzikale sfeermaker van het Wrakhoutfestival Camperduin.
De coverband 8-PM is dit jaar de muzikale sfeermaker van het Wrakhoutfestival Camperduin. ((Foto: Aangeleverd))

Twintigste editie Wrakhoutfestival in Camperduin

  Uit

CAMPERDUIN - Stichting Wrakhout organiseert vrijdagavond 23 en zaterdag 24 augustus voor de twintigste keer het jaarlijkse Wrakhoutfestival met een verlichtingsavond, markt, spel, muziek en feest.

Voor de Verlichtingsavond op vrijdag zijn de bewoners van Camperduin gevraagd hun creativiteit los te laten op het thema van dit jaar, 'Twintig jaar Wrakhout!'. Het meestal verrassende resultaat is te zien langs de Houtendijk, de Kleiweg, de Campergeestweg, de Munnikenweg en de Heereweg. De route wordt romantisch verlicht met onder meer lampions en olielampen.

Beelden uit de oude doos

Op het plein aan de Campergeestweg achter de Heereweg 312 wordt vanaf 21.00 uur teruggeblikt op twintig jaar Wrakhout, met mooie beelden 'uit de oude doos'. Die laten zien hoe een hele generatie uit Camperduin is opgegroeid met de activiteiten die Wrakhout in de afgelopen twintig jaar organiseerde, zoals het festival, het sinterklaasfeest, de kofferbakmarkt, de pannenkoek (buren)middag en meer.

Fietsbadkuip

Zaterdag start het feest 10.00 uur met een kofferbakmarkt aan zee; pal naast de strandopgang van Camperduin. In de middag is er van alles te doen voor kinderen. Om 13.00 uur kunnen kinderen vanaf zes jaar meedoen aan een skateclinic aan het einde van de Munnikenweg. Gezien het beperkte aantal deelnemers is aanmelden noodzakelijk: dit kan telefonisch via 06-11429508. Op het pleintje aan de Campergeestweg kunnen kinderen tussen 13.00 en 15.00 uur meedoen aan allerlei spelletjes. Zo is er een springkussen, kunnen ze hele grote bellen blazen, spijkerbroek hangen, zich laten schminken en een duik nemen in de fietsbadkuip. Ze kunnen knutselen in het Wraklab en meedoen met een playbackshow (graag vooraf opgeven via info@wrakhout.nl). Tenslotte mogen ze lekker genieten van een overheerlijke suikerspin.

Podium

Tussen 15.30 en 17.30 biedt het 'Podium Steigerhout' plaatselijk jeugdig en aankomend muzikaal talent de kans om op te treden op een professioneel podium. Dit jaar vertonen Merel en de boys, Gylian, Layla en Hypnotic 5 hier hun kunsten.

8-PM

Het feest op zaterdagavond start om 20.00 uur op de feestlocatie aan de Campergeestweg. De muzikale sfeermaker van dit jaar is de frisse jonge Noord-Hollandse coverband 8-PM. Een formatie die garant staat voor een volle dansvloer, zeker in Camperduin. Voor een onvergetelijke herinnering aan het twintigjarig jubileum van het Wrakhoutfestival kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uitdossen met behulp van de verkleedkist en zich binnen een mooie omlijsting laten fotograferen.

De toegang tot alle programmaonderdelen is gratis. Meer weten? Kijk op www.wrakhout.nl.

Meer berichten