Vliegen bij polsstokhoogspringen

'De vlucht door de lucht' van DEM-atleet Dylan Langeveld.
'De vlucht door de lucht' van DEM-atleet Dylan Langeveld. Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK - Met een mooi puntentotaal van 6985 punten, stoomde de jongens junioren A ploeg van DEM door van plek 27 naar plek 15 in de landelijke baanatletiek competitie. Een grote opmars, maar helaas net niet genoeg voor de top 12, wat plaatsing voor het NK teams zou betekenen. De DEM ploeg bewees ondanks het ontbreken van belangrijke schakels als Jelco Kohlenberg, Musa Darboe en Antwayne White echter wel NK waardig te zijn.

Dylan Langeveld zorgt voor opmars AV DEM

De grote stap voorwaarts in de rangschikking mag op het conto geschreven worden van Dylan Langeveld. De veelzijdige 17 jarige DEM atleet vloog bij het polsstokhoogspringen in Assendelft over de 4,30 meter, won hiermee niet alleen met overmacht de wedstrijd maar heeft met deze prestatie direct de 2e plaats op de nationale ranglijst voor atleten tot 20 jaar in handen, en verbeterde en passant het DEM clubrecord. Naast deze glorieuze overwinning bij het polsstokhoogspringen was Langeveld ook nog eens goed voor zilver en een persoonlijk record bij het speerwerpen met 43,55 meter en een derde plaats bij het verspringen met 5,96 meter. Ook een medaille was er voor Mats Beentjes. Hij won het zilver bij het kogelslingeren met een afstand van 31,55 meter. Pier van Vuuren verpulverde zijn persoonlijk record op de 3.000 meter met 30 seconden. Met zijn tijd van 9.57,67 minuten greep hij net naast de medailles en werd hij vierde. Eveneens een vierde plaats was er voor Michiel van der Groen. In een tactisch sterke race liep hij naar 2.06,33 minuten op de 800 meter.

Persoonlijke records waren er voor Noa Struyve bij het verspringen (5,55 meter) en Timo van der Stoep op de 100 meter (12,23 seconden).