The Fisherman's Bend,
The Fisherman's Bend, ((Foto: Waterman 2211))

Zomeravondconcert met The Fisherman's Bend

BEVERWIJK - The Fisherman's Bend speelt Ierse, Schotse, Engelse, Hollandse en Franse traditionele muziek. Van strijd- en drinkliederen naar prachtige ballads en vlotte jigs, reels en hornpipes; ze springen moeiteloos over van het ene genre naar het andere met hun uitgebreid instrumentarium.

Ierse, Schotse, Engelse, Hollands en Franse traditionele muziek te horen in Grote Kerk

Bouke Warger speelt gitaar, Ierse bouzouki en bodhran, Jeroen Stam speelt gitaar en basgitaar, Ger Kuyt speelt gitaar, Ierse banjo en mandoline en Paul Jurriens speelt tin whistle, dwarsfluit en accordeon. Ze zingen alle vier en meerstemmige nummers staan vast in het repertoire. Sinds 2016 spelen zij samen onder de naam Fisherman's Bend, Jawel ''Bend'' met een "e", vrij vertaald ''vissersknoop''.

Bij elk liedje hebben ze een kort verhaaltje over de achtergrond ervan, zodat u weet waar het over gaat. Verder willen zij u graag een leuke, gezellige avond met een hoog ''pub'' gehalte bezorgen. Aanvang 21.00 uur zaal open 20.15 uur.

Toren beklimmen

Voorts zijn er diverse activiteiten: toren beklimmen op de zaterdagen 13, 20 en 27 juli, 3, 17,24 en 31 augustus. Er zijn twee beklimmingen, om 15.00 en 16.00 uur; 20 personen tegelijk; bezichtiging van de kerk met een gids op zaterdagen 13, 20 en 27 juli, 3, 17,24 en 31 augustus. DE geschiedenis van de kerk gaat terug tot de 9e eeuw. De hallenkerk is door de eeuwen heen gegroeid van een kapel tot de kerk die er nu staat van 1648: schaken.

Zomertoernooi

De gemeente Beverwijk is het hart van het schaken in Nederland met het oude Hoogoven-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. In de maand juli is er in de Grote Kerk een zomertoernooi georganiseerd door Schaakvereniging de Wijkertoren op zaterdag van 14.00 – 17.00 uur.

Gemeente Beverwijk is het hart van het schaken in Nederland

Toegang vrij; wandeling door Beverwijk, gids "Een wandeling door een dynamische stad" is een boekje waarin een route staat beschreven die voor 3 euro verkrijgbaar is tijdens de open uren van de kerk vanaf 15 juli.

Bijzonder boekje

Dit bijzonder boekje met foto's van Beverwijk vroeger en nu wordt op zondag 21 juli gepresenteerd om 15.30 uur. Iedereen is welkom.

Meer berichten