Kunstenaar Henk Zwanenburg.
Kunstenaar Henk Zwanenburg. ((Foto: Aangeleverd))

Bijzondere schilderijen van Henk Zwanenburg

REGIO - Vanaf maandag 5 augustus is er in Sluis Haven Informatie Centrum (SHIP) in IJmuiden een nieuwe expositie. Dit betreft bijzondere schilderijen van kunstschilder Henk Zwanenburg. De in IJmuiden geboren en woonachtige kunstschilder studeerde in 1985 af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming als tekenleraar. Na zijn studie verdiende hij zijn sporen in het schilderen van verschillende modaliteiten waaronder de scheepvaart. Met zijn schilderijen over de scheepvaart is hij tot 31 oktober bij SHIP te zien.

Henk schetst in zijn werken vaak landschappen met daarin de modaliteiten als wegvervoer, spoorvervoer en scheepvaart. Met deze laatste modaliteit zal hij zijn kleurrijk weergegeven schilderijen bij SHIP exposeren. De werken van Henk zijn met een duidelijke knipoog naar het impressionisme weergegeven met afwijkende kleuren en wilde streken op het doek. Daarnaast werkt hij ook wel met zwaar vertekende perspectieven, zo probeert de kunstenaar van zijn werken een modern sprookje te maken. Uiteraard zijn deze unieke en kleurrijke schilderijen te koop.

Team SHIP en Henk Zwanenburg nodigen u van harte uit bij SHIP, gelegen aan de Noordersluisweg 1 in IJmuiden. U zult verstelt staan van de werken van Henk. SHIP is alle dagen in de week van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend en is vrij toegankelijk.

Meer berichten