De formatie Arcades.
De formatie Arcades. ((Foto: Aangeleverd))

Het swingt bij Muziekfort Beverwijk

BEVERWIJK - Steeds vaker worden ze benaderd door verschillende soorten bands, bekend en onbekend, toerende muzikanten om te mogen spelen in het Muziekfort Beverwijk, in de loods of op één van de buitenpodia. Er blijkt een grote behoefte te zijn naar plekken voor live bands uit binnen en buitenland om op te kunnen treden.

Fort aan den Sint Aagtendijk muzikaal klaar

''Die bands en muzikanten willen wij bij het Muziekfort een podium bieden. Na de restauratie in samenwerking met onze verhuurders Stadsherstel Amsterdam en Landschap Noord Holland zijn de faciliteiten tip top in orde in het 120 jaar oude fort van de Stelling van Amsterdam en daar zijn zeer content mee'', aldus Muziekfort Beverwijk.

Het Muziekfort heeft nu 2 buitenpodia en 2 binnenpodia en een grote gratis parkeerplaats, gelegen langs de A9 in Beverwijk. Aanstaande zondagmiddag 18 augustus staat de eerste band uit de UK te trappelen om hun muziek hier aan vaste grond te laten horen. Dit optreden vindt plaats in de poterne van het fort. Arcades is een nog jonge band uit Leicester. De "sound" van de band kent geen grenzen, hun langzame ballades worden afgewisseld met snelle Indië rocknummers. De band ging in 2018 van 5 naar 4 leden na het plotselinge overlijden van hun gitarist aan het einde van hun allereerste tour in het Verenigd Koninkrijk. Na een hoognodige rustfase voor de band werd er besloten dat het tijd was om hun comeback in 2019 aan te kondigen.

Hun nieuwe single "Kiddo" was een goede start om terug te komen in de Britse muziekscene: aanstekelijke, vooraanstaande teksten omlijst met wrede gitaarriffs. Met een verse nieuwe single, aangeraden door BBC Introducing en BBC 6 Music, vertrok de band op tour door het verenigd koninkrijk en Europa, inclusief een adembenemend optreden in het beroemde Nambucca in Londen en een onvergetelijke uitverkochte show in Parijs in het Le Supersonic als voorprogramma bij de band Spinn. En nu bereiden de Arcades zich voor om weer op Britse en Europese locaties te spelen. Met optredens in de grote steden en Beverwijk maken ze zich klaar om hun beruchte live shows uit te voeren waar hun fans helemaal gek op zijn. Dus muziekliefhebbers: toegang gratis. Fort open 15.00 uur, aanvang 16.00 uur.

Verder binnenkort in het Muziekfort: 24-8 Woodstock 50th anniversary tribute festival 7-9 Fortenfestival 8e editie 15-9 Open Monumentendag 19-9 Muziekcafe 4-10 Ruben Hoeke en Raw Medicine 19-10 Oktoberfest.

Meer info via de website van het Muziekfort http://www.muziekfort.nl/ of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/muziek.fort/

Meer berichten