(Foto: )

Gezocht: Voorleestalenten en Boekmaatjes

IJMOND - Om iedereen die van lezen houdt, of die het lezen nog moet leren zo goed mogelijk te bedienen zijn er verschillende activiteiten en diensten in de Bibliotheek. Maar dit kan men niet alleen daar heeft men vele handen bij nodig. Werk je graag met mensen, hou je van lezen en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Dan ben je welkom.

In Bibliotheek Velsen en Velserbroek gezocht

Als de lezer niet naar de boeken kan komen, komen de boeken naar de lezer. Een Boekmaatje is een enthousiaste vrijwilliger die met boeken één keer per drie weken een bezoek brengt aan mensen die niet zo mobiel zijn. Tijdens dit huisbezoek zorg je voor een ontspannen en gezellige sfeer. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook jongeren die vanwege een handicap of chronische ziekte minder mobiel zijn.

Met het project Boekmaatje krijgen mensen een passende selectie boeken of tijdschriften aan huis bezorgd door hun eigen vrijwilliger. Het kost jou maximaal 3 uur per 3 weken en je bezorgt maximaal leesplezier.

Of je nu een mooi verhaal voorleest of samen met een groepje kinderen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Wil je deze fijne herinneringen doorgeven? Kom dan voorlezen in de bibliotheek.

In de bibliotheek IJmuiden én Velserbroek wordt er wekelijks voorgelezen aan kinderen. Vrijwilligerswerk in de Bibliotheek heeft tal van voordelen: je ontmoet veel mensen en blijft op de hoogte van de ins en outs op het gebied van boeken, luisterboeken, tijdschriften en films. Mail naar Jet Winkel, vrijwilligers coördinator, voor meer informatie: jwinkel@bibliotheekvelsen.nl.

Meer berichten