DEM komt net tekort tegen Excelsior'31

Trainer Arvid Smit en de andere leden van de staf kijken hoe DEM het doet in de bekerontmoeting met Excelsior'31. (Foto: Ruud van den Booren)

RIJSSEN/BEVERWIJK - De eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019/2020 heeft DEM weer achter de rug. In het KNVB-bekertreffen met Excelsior'31 werd in Rijssen helaas verloren. De mannen van trainer Arvid Smit gingen met 2-1 kopje onder.

door Ton Limmen

Beverwijkers verliezen met 2-1 in Rijssen en zijn uitgeschakeld in KNVB-bekertoernooi

Het is uiteraard altijd lastig als je tegen een tegenstander speelt waar je weinig tot niets over weet. Maar toch. Op een prachtig complex in Rijssen begon DEM goed en had Excelsior'31 het vooral moeilijk tegen de speelwijze van 'de Wijkers' met de twee vleugelaanvallers. Zowel Kick de Goede alsook Mounir Mounji maakten in de eerste 20 minuten het verschil voor DEM. Het creëren van kansen kwam er niet echt van alhoewel er wel dreiging uitging van de buitenspelers.

Bres slaan

Het was dan ook moeilijk voor spits Jesse Arendse om een bres te slaan in de hechte defensie van de ploeg uit Rijssen. Aanvallend had DEM de eerste 30 minuten niet veel te vrezen van Excelsior'30. Maar toch kwam de openingsgoal op naam van de thuisploeg. Keeper Swen Verswijveren raakte een vrije bal totaal verkeerd en schoof de bal in de voeten van een tegenspeler, die rondde mooi af. Rust derhalve 1-0.

Na een overtreding in het strafschopgebied van Excelsior,31 kreeg DEM een penalty die onberispelijk werd binnengeschoten door Tim uit den Boogaard: 1-1. Na de gelijkmaker leek het er op dat DEM zou doorpakken maar na een mooi ingeschoten vrije trap van de thuisclub kwam de 2-1 op het scorebord. Trainer Arvid Smit wisselde zeer aanvallend door het inbrengen van Mike Adrichem en Cerilo Cijntje. Verder dan wat kleine mogelijkheden kwam DEM echter niet.

DEM kan en moet beter spelen in de Derde Divisie

DEM kan en moet beter spelen in de Derde Divisie. Voor de technische staf zal het nog even zoeken worden naar de ideale formatie. De selectie is groot en sterk genoeg. Langzaam komen de geblesseerde spelers weer terug (Groot, Dooyeweerd en Owusu) en mag Smit gaan sleutelen aan een winnend team. Gezien de kwaliteiten van de spelers zal dat wel gaan lukken, want nogmaals er zijn veel goede voetballers die de trainer tot zijn beschikking heeft.

Beste basis elf

Nu nog uitzoeken wat de beste basis elf moet gaan worden. Normaal gesproken zijn daar meerdere wedstrijden in de competitie voor nodig. Zondag 25 augustus is de start van de competitie in en tegen Lienden.

Het belooft een mooi voetbaljaar te worden in een kwalitatief sterke competitie. Succes voor de ploeg die in elf maanden twee keer gepromoveerd is.